Πέθανε από το κρύο η «Πεζοπόρος με το μπικίνι» από την Ταϊβάν

Η πεζοπορία που απέβη μοιραία.
Twitter

Η Τζίτζι Γου από την Ταϊβάν, που έχει γίνει γνωστή ως «η πεζοπόρος με το μπικίνι» καθώς ανέβαζε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις εκδρομές της με το μαγιό, πέθανε από το κρύο σε ένα πάρκο της χώρας.

Η κοπέλα που ήταν 36 ετών μετρούσε χιλιάδες ακόλουθους και στην Ταϊβάν ήταν ιδιαίτερα διάσημη. Η ίδια είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει σε πολλά από τα πιο ψηλά βουνά της χώρας, ενώ θεωρείται πως πέρσι διέθεσε περίπου 130 μέρες από ολόκληρο τον χρόνο για την αναρρίχηση.

Στις 11 Ιανουαρίου φέτος η Γου ξεκίνησε μια νέα πεζοπορία, ενώ μετά από οκτώ μέρες στα βουνά κάλεσε έναν φίλο της προκειμένου να τον ενημερώσει πως έπεσε σε μια χαράδρα 20 μέτρων και πως δεν μπορούσε να κινηθεί.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωσή της, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες απέβησαν μοιραίες. Όπως διευκρίνισαν οι διασώστες που την εντόπισαν, η κοπέλα βρισκόταν σε ύψος 1.700 μέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας όπου η μέση θερμοκρασία τη νύχτα αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως το ελικόπτερο που πραγματοποιούσε πτήσεις για τον εντοπισμό της δυσκολεύτηκε πολύ να προσεγγίσει το σημείο.

Το σώμα της βρέθηκε 28 ώρες μετά το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε για να ζητήσει βοήθεια. Πιστεύεται πως ο θάνατός της οφείλεται σε υποθερμία.