Πέθανε η Kabosu, το Σίμπα Ίνου που έγινε meme, κρυπτονόμισμα και logo του Twitter

Η Kabosu έπασχε από λευχαιμία και ηπατική ανεπάρκεια.
Costfoto via Getty Images

Η Kabosu, ο παγκοσμίου φήμης σκύλος πίσω από το meme «doge», που αποτέλεσε την έμπνευση για δημιουργία κρυπτονομίσματος και αποθεώθηκε από τον Elon Musk, πέθανε σε ηλικία 18 ετών.

Το ιαπωνικό shiba inu έπασχε από λευκαιμία και ηπατική ανεπάρκεια, αναφέρει το Sky News.

«Σε όλους εσάς που αγαπούσατε την Καμπόσου, το πρωί της 24ης Μαΐου η Καμπόσου μάς άφησε. Πέθανε γαλήνια χωρίς να υποφέρει, σαν να κοιμόταν, και ενώ ένιωθε τη ζεστασιά των χεριών μου να τη χαϊδεύουν» έγραψε η κηδεμόνας της, Atsuko Sato.

«Είμαι σίγουρη πως η Καμπόσου ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Κάτι που κάνει κι εμένα την πιο ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια του κόσμου» πρόσθεσε.

Η Sato, δασκάλα στο επάγγελμα, είχε υιοθετήσει την Καμπόσου το 2008 από καταφύγιο ζώων όπου είχε σταλεί μετά το κλείσιμο του εκτροφείου όπου είχε γεννηθεί.

Το 2010, μια φωτογραφία της Καμπόσου με σταυρωμένα πόδια και μια έκφραση στη μουσούδα της σαν μειδίαμα που είχε διακινηθεί μέσω Reddit και Tumblr, έγινε viral παγκοσμίως.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Elon Musk αντικατέστησε για λίγο το μπλε πτηνό και μέχρι πρότινος διάσημο λογότυπο του Twitter, με την εικόνα του διάσημου σκύλου, εκτοξεύοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Το 2021 το meme «Doge» πωλήθηκε ως non-fungible token (NFT) για 4 εκατομμύρια δολάρια.

Δημοφιλή