Πέθανε μετά από επείγουσα μεταμόσχευση η 19χρονη influencer Maria Sofia Valim

Οι θαυμαστές ήταν συντετριμμένοι μετά την αποκάλυψη των προβλημάτων υγείας της κοπέλας.
via Associated Press

Η Βραζιλιάνα influencer και επίδοξη δικηγόρος Maria Sofia Valim πέθανε λόγω επιπλοκών στην υγεία της μετά από μεταμόσχευση ήπατος που πήγε στραβά. Ήταν 19 ετών.

Ο πρόωρος θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον πατέρα της Maria Sofia Valim, Vitor ο οποίος ανακοίνωσε ότι η 19χρονη είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και η οικογένεια αναζητούσε δότη δύο ημέρες πριν από την επείγουσα επέμβαση της 7ης Δεκεμβρίου.

Ο πατέρας, δήμαρχος του βραζιλιάνικου δήμου Caucaia επιβεβαίωσε στους θαυμαστές του τον τραγικό θάνατό της, λιγότερο από ένα μήνα αφότου η μεγαλύτερη κόρη του δημοσίευσε στους 103.000 followers της στο Instagram μια selfie φωτογραφία που την έδειχνε στη συναυλία της Taylor Swift στις 25 Νοεμβρίου στο Σάο Πάολο.

Οι θαυμαστές ήταν συντετριμμένοι μετά την αποκάλυψη των προβλημάτων υγείας της κοπέλας από τον πατέρα της.

Ο Vitor Valim δήλωσε σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση την περασμένη Τρίτη, αναφερόμενος στην κόρη του: «Η μεγαλύτερη κόρη μου Sofia αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο οδήγησε στο να μπει στην ουρά για μεταμόσχευση ήπατος σήμερα το πρωί. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να προσευχηθείτε για την κόρη μου και για όλους όσους την αγαπούν».

Δύο ημέρες αργότερα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αφού ακολούθησε τις νομικές διαδικασίες και εντάχθηκε στην ουρά για μεταμόσχευση ήπατος, η Σοφία κατάφερε να βρει δότη λόγω του επείγοντος της υπόθεσής της.

Σήμερα το πρωί βρέθηκε συμβατός δότης και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ακόμη μια περίοδος παρατήρησης, ώστε να διαπιστώσουμε αν το σώμα της Σοφίας θα δεχτεί το νέο όργανο.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην οικογένεια του δότη για την ευαισθησία τους και για τη βοήθεια που προσέφεραν στην αποκατάσταση της ζωής της κόρης μου. Ο Θεός να σας ευλογεί. Παρακαλώ συνεχίστε τις προσευχές σας και την αποστολή θετικής ενέργειας σε αυτό το νέο στάδιο της μάχης της Σοφίας».

Ο συντετριμμένος πολιτικός ανακοίνωσε τον θάνατο της κόρης του το Σάββατο, λέγοντας: «Με βαθύτατο πόνο και θλίψη ενημερώνω όλους για τον θάνατο της αγαπημένης μου κόρης Σοφίας. Δυστυχώς, το σώμα της δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί».

Δημοφιλή