Πέθανε ο ιδιοκτήτης της ΕΨΑ, Νίκος Τσαούτος

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Μαγνησίας, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΕΨΑ, Νίκος Τσαούτος.
.
.
Facebook/ΕΨΑ

Μία εμβληματική προσωπικότητα της Μαγνησίας έφυγε από τη ζωή αφήνοντας φτωχό τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Ο Νίκος Τσαούτος, ο οποίος ήταν στα ηνία της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου επί σειρά ετών, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 94 ετών.

Ήταν ο επιχειρηματίας που το 1969 αγόρασε τη φερώνυμη εταιρεία αναψυκτικών και τη έκανε γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε σήμερα η ΕΨΑ να αποτελεί σήμα κατατεθέν του Βόλου.

Η ενασχόλησή του με τα αναψυκτικά ξεκίνησε στην πρωτεύουσα νομού με μία σχετικά μικρή βιοτεχνία παρασκευής αναψυκτικών.

Όμως, είχε όραμα και με μεγάλη εργατικότητα πέτυχε ο ίδιος και η οικογένειά του η «Λεμονάδα Τσαούτου» να γίνει διάσημη πέρα από τα όρια της πόλης και να μπει πιο δυναμικά στο συγκεκριμένο κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής.

Ο Νίκος Τσαούτος συμμετείχε στη Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΔΕΠ) για 18 συνεχή έτη και τα τελευταία 14 ήταν πρόεδρος.

Στη διαδρομή του απέδειξε ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας μίας συνεργασίας είναι η εμπιστοσύνη και το 2021 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΑΕΔΕΠ.

Επίσης, ήταν επίτιμο μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, με τεράστια προσφορά σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον στυλοβάτη του Συλλόγου.

Σε ανάρτησή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου αναφέρει ότι «η αγάπη του για τον Σύλλογο δεν θα ξεχαστεί και θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στην ιστορία του.

Η μεγάλη οικογένεια του Ε. Ο. Σ. Βόλου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, και στους οικείους του μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια από όλα τα μέλη του».

Πηγή: Taxydromos

Δημοφιλή