Πέθανε ο Κιθ Φλιντ, η «ψυχή» των Prodigy

Ηταν 49 ετών.
Simone Joyner via Getty Images

Ο Κιθ Φλίντ, η «ψυχή» των Prodigy, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του, στο Εσσεξ της Αγγλίας. Ηταν 49 ετών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Λίαμ Χόουλετ των Prodigy στο Instagram, o Φλιντ αυτοκτόνησε.

«Η είδηση είναι αληθινή» γράφουν. «Δεν το πιστεύω ότι γράφω τέτοιο πράγμα αλλά ο αδελφός μας Κιθ αυτοκτόνησε το σαββατοκύριακο. Είμαι σοκαρισμένος, θυμωμένος, θολωμένος κι έχει σπάσει η καρδιά μου...»

«Σπεύσαμε στο σπίτι μετά από πληροφορίες για έναν αναίσθητο άνδρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Εσεξ. «Δυστυχώς, τον βρήκαμε νεκρό, λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας. Ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος...»

Με την πανκ αισθητική του, το φλούο χρώμα των μαλλιών του και την διαπεραστική ματιά του, ο Φλιντ υπήρξε μία από τις πιό εμβληματικές προσωπικότητες της μουσικής την δεκαετία του 1990.

Εγινε μέλος των Prodigy στην αρχή σαν χορευτής και στη συνέχεια σαν κεντρικός τραγουδιστής, μαζί με τον ράπερ Μαξίμ. Με μοναδική εξαίρεση το πρώτο άλμπουμ τους, το 1992, όλα τα άλλα - επτά συνολικά - σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση των σταρτ της Βρετανίας. Το πιο πρόσφατο ήταν το No Tourists, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018.

To βίντεο του Fiestarter είχε απαγορευτεί αρχικά από το BBC, επειδή πολλοί γονείς είχαν διαμαρτυρηθεί ότι «τρόμαζε τα παιδιά».

Ο Εντ Σίμονς των Chemical Brothers, ήταν από τους πρώτους που αποχαιρέτησαν τον Φλίντ μέσω Twitter.

«Ω, θεέ μου, τόσο λυπηρό, ο Κιθ Φλίντ ήταν πάντα διασκεδαστική παρέα και πολύ ευγενικός με τον Τομ και μένα όταν αρχίσαμε να κάνουμε μαζί συναυλίες...Μεγάλος άνδρας» εγραψε.

Πηγή: The Guardian

Δημοφιλή