Πέθανε ο Πίτερ Μέιχιου που υποδύθηκε τον Τσουμπάκα στο Star Wars

Τα μηνύματα των συνεργατών του στη δημοφιλή σειρά ταινιών και ο φόρος τιμής στο Τουίτερ.

Ο Πίτερ Μέιχιου, ο οποίος υποδύθηκε τον Τσουμπάκα στη σειρά ταινιών «Star Wars», πέθανε στις 30 Απριλίου σε ηλικία 74 ετών.

Ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο βόρειο Τέξας ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Τουίτερ.

«Υποδύθηκε τον Τσουμπάκα με την καρδιά και την ψυχή του και αυτό φάνηκε σε κάθε κάδρο των ταινιών, από το τρέξιμο του χαρακτήρα, το βλέμμα του και την διακριτική κίνηση του κεφαλιού και του στόματός του. Αλλά για εκείνον, η οικογένεια του Star Wars σήμαινε τόσα πολλά από μόνο έναν ρόλο στην ταινία», έγραψε η οικογένειά του στο λογαριασμό του ηθοποιού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μέιχιου έπαιξε το ρόλο του Τσουμπάκα σε πέντε ταινίες συμπεριλαμβανομένων των: «Star Wars» (1977), «The Empire Strikes Back» (1980), «Return of the Jedi» (1983), «Revenge of the Sith» (2005) και «The Force Awakens» (2015). Ο Μέιχιου αποσύρθηκε από το ρόλο το 2015 λόγω προβλημάτων στην υγεία του, ωστόσο βοήθησε τον διάδοχό του Φινλανδό ηθοποιό και μπασκετμπολίστα Τζούνας Σουοτάμο στο να κατανοήσει τον δημοφιλή χαρακτήρα και να τον υποδυθεί στις ταινίες «The Last Jedi» (2017) και «Solo» (2018).

«Ήταν ο πιο ευγενικός άνθρωπος - Ένας μεγαλόσωμος άνδρας με ακόμα πιο μεγάλη καρδιά που ποτέ δεν έπαψε να με κάνει να χαμογελώ. Επιπλέον ήταν ένας πιστός φίλος που αγαπούσα πολύ, είμαι ευγνώμων για τις αναμνήσεις που μοιραστήκαμε και είμαι ένας καλύτερος άνδρας που τον γνώρισα. Σ’ευχαριστώ Πιτ», έγραψε στο Τουίτερ ο Μαρκ Χάμιλ (Λούκ Σκάιγουοκερ), συμπρωταγωνιστής του στο «Star Wars».

«Ο Πίτερ ήταν ένας εκπληκτικός άνδρας. Είχε μεγάλη καρδιά, ήταν ευγενικός και έμαθα να τον κάνω πάντα να κερδίζει. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος και λυπάμαι για τον θάνατό του», είπε ο Τζόρτζ Λούκας, δημιουργός των ταινιών «Star Wars» σε δήλωσή του στο Variety.

Και ο Χάρισον Φορντ εξέφρασε τη λύπη του για τον Μέιχιου. «Ο Πίτερ ήταν ένας ευγενικός άνδρας και αξιοπρεπής. Αυτές οι πτυχές της προσωπικότητάς του, η ευφυϊα και η χάρη του, φάνηκαν και στον Τσουμπάκα. Υπήρξαμε συμπρωταγωνιστές αλλά ήμασταν και φίλοι για περισσότερο από 30 χρόνια, τον αγαπούσα. Επένδυσε την ψυχή του στο χαρακτήρα και έφερε μεγάλη ευχαρίστηση στο κοινό του Star Wars», ανέφερε ο Φορντ στο Variety.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου, πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ και συνεργάτες του Μέιχιου απέτισαν φόρο τιμής στον ηθοποιό μέσω του Τουίτερ.

Πηγή: Variety