Πέθανε πλήρης ημερών ο αλιγάτορας που σύμφωνα με τον μύθο ήταν το κατοικίδιο του Χίτλερ

Ο Κρόνος έφυγε σε ηλικία 84 ετών. Κανείς δεν ξέρει που βρισκόταν από το 1943, που δραπέτευσε από τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, μέχρι το 1946. Λέγεται ότι ήταν στην κατοχή του Χίτλερ.
ASSOCIATED PRESS

Ένας αλιγάτορας που εκτιμάται ότι άνηκε κάποτε στον Χίτλερ, «έφυγε» την Παρασκευή πλήρης ημερών στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας.

Ο Κρόνος, όπως ήταν το όνομά του, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, που είναι μεγάλη για την μέση ηλικία του αλιγάτορα.

Ο Κρόνος γεννήθηκε στο Μισισιπή των ΗΠΑ και αργότερα εστάλη ως δώρο στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, από όπου δραπέτευσε το 1943, μετά από έναν βομβαρδισμό.

Κανείς δεν ξέρει που βρισκόταν μέχρι το 1946 που βρέθηκε από τον βρετανικό στρατό και τον έδωσαν στην Σοβιετική Ένωση. «Σχεδόν αμέσως, γεννήθηκε ο μύθος ότι είχε περιέλθει στην κατοχή του Χίτλερ και όχι στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου», ανέφερε σε δήλωσή του ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας. Αλλά πρόσθεσε: «Τα ζώα δεν εμπλέκονται στον πόλεμο και την πολιτική και είναι παράλογο να τους κατηγορούμε για τις ανθρώπινες αμαρτίες».

Ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας λέει ότι ήταν την «τιμή» του να έχει στην κατοχή του τον Κρόνο για 74 χρόνια και προσπάθησε να τον φροντίσει «με τη μέγιστη προσοχή».

Ο ζωολογικός κήπος σημείωσε ότι ο Κρόνος ήταν «επιλεκτικός» στο φαγητό του και είχε μια εξαιρετική μνήμη των ανθρώπων που τον φρόντιζαν.

Αγαπούσε επίσης το μασάζ και αν κάτι δεν του αρέσει, μπορούσε να «ροκανίσει» ακόμα και το τσιμέντο.

Universal History Archive via Getty Images
ullstein bild Dtl. via Getty Images
ullstein bild Dtl. via Getty Images