Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών αλλά ελεύθερος με αναστολή

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι
|
Eurokinissi

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης αφού το δικαστήριο του χορήγησε αναστολή στην έφεση, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Νωρίτερα το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού συναδέλφων του και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών κατά συγχώνευση, ενώ για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη, κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλει στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή κάθειρξης έξι χρόνων για την μία απόπειρα βιασμού και πέντε ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, με την οποία συμφώνησε ομόφωνα το δικαστήριο.

Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και τα δυο ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει νωρίτερα να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας ζήτησε τη χορήγηση αναστολής με περιοριστικούς όρους στον καταδικασμένο ηθοποιό, λέγοντας ότι είναι γνωστής διαμονής και πλέον μη αποδεκτός στο χώρο του θεάτρου, που θεωρείται κατά τη δικαστική απόφαση ο τόπος δράσης του.

Η πλευρά της υπεράσπισης είχε ζητήσει από το δικαστήριο την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, τα οποία απορρίφθηκαν. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Eurokinissi

«Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώο δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομη βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πώς θα ακυρώσετε το σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε. Τα ελαφρυντικά συνέρχονται με την πράξη. Εδώ καταδικάσατε για απόπειρα που άνοιξε υποτίθεται ο δράστης μόνος του στα φερόμενα θύματα. Αυτές οι απόπειρες που έχετε αποδεχτεί μόνο ως πλημμελήματα μπορούν να σταθούν. Πρόκειται για απόπειρες που δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ» ανέφερε ο συνήγορός Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι κατηγορίες

Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008 - πράξη για την οποία κρίθηκε πρωτόδικα αθώος - καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Eurokinissi

Οι πράξεις του 2008 και του 2010 φέρεται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ η περίπτωση του 2014 καταλογίζεται ότι έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα. Και στις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με την δικογραφία ο επιφανής καλλιτέχνης φέρεται να έδρασε «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα