Πιερρακάκης: «Τα βιβλία θα αλλάξουν όλα, θα έχουμε πολλαπλό βιβλίο»- Τι είπε για τις βάσεις των Πανελλαδικών

«Θα αλλάξουμε πολλά στο σχολείο» είπε ο υπουργός Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
Eurokinissi

«Τα βιβλία θα αλλάξουν όλα. Θα έχουμε πολλαπλό βιβλίο, θα έχουμε μια σειρά από αλλαγές μάθημα – μάθημα. Θα έχεις ένα πρόγραμμα σπουδών και θα διαλέγει ο εκπαιδευτικός το βιβλίο πάνω στο οποίο θέλει να κάνει τη διδασκαλία. Όλα καταλήγουν στο να είναι το ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Αυτό θέλουμε σε ψηφιακή μορφή να ξεκινήσει το 2025 για να μπορέσει τυπωμένο να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά» δήλωσε στο Mega ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως τόνισε,«θα αλλάξουμε πάρα πολλά στο σχολείο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε επιπόλαιου τύπου αλλαγές. Στις Πανελλαδικές υπάρχει ένα κεκτημένο: σεβόμαστε την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητό τους. Αυτό πρέπει να το κρατήσεις αλλά από την άλλη δεν μπορούμε διαρκώς να απομνημονεύουμε πράγματα. Αυτό δεν αφορά μόνο την Γ’ Λυκείου αλλά όλο το σχολείο. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης μάθημα – μάθημα και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. (…) Συνεργαζόμαστε με τον ΟΟΣΑ για να μας πει μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα».

Για τις βάσεις των Πανελλαδικών, είπε πως «σε κάποιες περιπτώσεις περιμένουμε πτώση των βάσεων, σε άλλες άνοδο. Σε γενικές γραμμές οι βάσεις θα είναι ίδιες με πέρυσι, μικρές διαφορές θα υπάρξουν».

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος του υπουργείου είναι να «παντρέψει» το ψηφιακό με τον έγχαρτο βιβλίο, ενώ «από τον Σεπτέμβριο θα ισχύσει το ψηφιακό φροντιστήριο...ό,τι κάνει ένας μαθητής, μια μαθήτρια, σε ένα φροντιστήριο σήμερα, να μπορεί να γίνεται δωρεάν, ζωντανά, με ψηφιακά μέσα».

Σχετικά με τις τεχνολογικές και κτιριακές υποδομές στα σχολεία, είπε πως «το τεχνολογικό κομμάτι θα καλυφθεί. Οι διαδραστικοί πίνακες θα μπουν σε κάθε τάξη από 5η Δημοτικού και πάνω μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Δημοφιλή