Πλεύρης: Το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό, ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα».
.
.
Eurokinissi

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας πως το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό και ούτε αναμένεται ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα», επισημαίνοντας ότι άρση των μέτρων έχουν κάνει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και αυτές που δεν έχουν καμία εξάρτηση για τον τουρισμό.

«Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες», είπε σχετικά- ενώ μιλώντας για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας (θάνατοι-διασωληνωμένοι) είπε ότι «βρισκόμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων εδώ σχεδόν και ένα χρόνο. Επομένως, το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες». Όπως τόνισε, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα διότι μας απασχολούν τα κρούσματα σε συνδυασμό με την πίεση στο ΕΣΥ».

Ως προς την αυξημένη επιδημιολογική εικόνα, είπε ότι οφείλεται στον μεγάλο αριθμό τεστ, στον αυξημένο αριθμό τουριστών και στο ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του ιού.

«Η σύσταση είναι όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό πρέπει να φοράμε μάσκα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας», τόνισε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης, υπογράμμισε πως έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό και ότι οι μεταλλάξεις Όμικρον δεν έχουν την ίδια πίεση για το ΕΣΥ όπως η Δέλτα. «Μέτρα μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι οριζόντια, όπως είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας» πρόσθεσε.