Πού θα στηρίξουν την υπεράσπιση του πατέρα Αντώνιου οι δικηγόροι του

Οι 3 γνωστοί ποινικολόγοι χαράσσουν τη γραμμή απάντησης του ιδρυτή της Κιβωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του ιερέα είναι πως δεν υπάρχει «κόκκος αληθείας σε όσα ακούγονται» και αυτό θα απαντηθεί με στοιχεία.
.
.
Eurokinissi

Στην αντεπίθεση δείχνει να περνάει ο πατέρας Αντώνιος μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών για την Οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου, τόσο όσον αφορά τις κακοποιήσεις φιλοξενούμενων παιδιών – που συνεχίζονται καθημερινά – όσο και για την διαχείριση των οικονομικών η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών.

Μετά την “αφωνία” επί 24ωρα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ετοιμάζουν το νομικό οπλοστάσιο τους έναντι των κατηγοριών, έχοντας όπως ανακοινώθηκε στο πλευρό τους ως συνηγόρους 3 γνωστούς ποινικολόγους του Κώτσο, Κονταξή και Τριανταφύλλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις έναντι των καταγγελιών και έχουν θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης για οποιαδήποτε στοιχεία.

«Είναι άμεμπτος όλων. Δεν έχει ακουμπήσει παιδί». Με αυτή τη θέση προσέρχεται στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο ο πατέρας Αντώνιος όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Και οι 3 ποινικολόγοι έχουν ήδη αναλάβει να ενημερώσουν τις Αρχές πως ο ιερέας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί. Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως ζει σε σπίτι της Κιβωτού (δεν έχει άλλωστε να μείνει αλλού, είναι η θέση του) και διατυπώνει σε όλους τους τόνους πως όλα όσα, λέγονται σε σχέση με ασελγείς πράξεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό θα αποδειχτεί με στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του θα είναι πως το σύστημα λειτουργίας των δομών έχει ξεκάθαρα χριστιανικά χαρακτηριστικά, βασιζόταν δηλαδή στην αγάπη αλλά και την πειθαρχία. Αλλά, επισημαίνεται, πως δεν υπήρχαν στο σύστημα αυτό, ούτε βία κατά των παιδιών, ούτε απομονώσεις. Δηλαδή δεν γνωρίζει τίποτα για ξυλοδαρμούς παιδιών, ούτε θα το επέτρεπε.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ η έρευνα που διεξάγουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Ήδη, έχουν λάβει τις πρώτες καταθέσεις από εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού και την Πέμπτη έδωσαν κατάθεση δύο παιδαγωγοί, πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού, με τον αριθμό των μαρτύρων να φτάνει πλέον τους 12. Πρόκειται για επτά μάρτυρες που είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛΑΣ για τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι υπόλοιποι πέντε έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα στις δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν να συνεχίσουν την έρευνα.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και τα στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ειδικότερα σε τρία πρόσωπα για τα οποία έχουν προκύψει ενδείξεις. Το πρώτο έχει ήδη καταγγείλει την κακοποίηση, ενώ άλλες δυο ακόμη περιπτώσεις παιδιών, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά εντός των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» ερευνώνται. Μάλιστα, η τρίτη περίπτωση παιδιού για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει κακοποιηθεί προέκυψε μέσα από κατάθεση πρώην εργαζόμενου.

Ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ οι εισαγγελείς ανηλίκων αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, που έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και για όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά – Η θυρίδα και ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Παράλληλα, τρέχουν οι έρευνες και για τα οικονομικά της Κιβωτού. Ήδη η αστυνομία με αίτημα της στον εισαγγελέα ζήτησε να δοθεί άδεια για να ανοίξουν οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των μελών του πρώην Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ έφοδο πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στη δομή της Χίου.

Μία πληροφορία που έφτασε νωρίς το πρωί στους αστυνομικούς στη Χίο, κινητοποίησε τις Αρχές, καθώς η πληροφορία αυτή ανέφερε πως κάποιοι από τους εργαζόμενους στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο νησί προσπαθούν να εξαφανίσουν στοιχεία.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Οικονομική Αστυνομία που αυτό το διάστημα διενεργεί σαρωτικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε τον εισαγγελέα. Εκείνος με τη σειρά του έδωσε εντολή κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας να μεταβεί στη Χίο και να κατασχέσει από το συγκεκριμένο κτήριο παραστατικά, βιβλία εσόδων-εξόδων και γενικά όλα τα οικονομικά έγγραφα που θα βοηθήσουν στη διενέργεια της έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση ειδικά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν έρευνες σε όλες της δομές της Κιβωτού του Κόσμου, έτσι ώστε να βρεθούν τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και διαχείρηση των δομών.

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός πως υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε το megatv, το πρόσωπο ήταν η πρεσβυτέρα, που πριν από δύο ημέρες επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε όλο το περιεχόμενο τραπεζικής θυρίδας, την ώρα μάλιστα που είχαν ξεκινήσει οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της «Κιβωτού» και είχε αλλάξει και το διοικητικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, αναφέρεται πως η πρεσβυτέρα επικοινώνησε με άλλη τράπεζα προκειμένου να δηλώσει την επιθυμία της να ανοίξει άλλη θυρίδα.