Πούτιν: Μόνος και μελαγχολικός στην Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία (Φώτο)

Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη Μόσχα κι όχι στην κατοικία του στο Νόβο Ογκάριοβο.
Sputnik Photo Agency via Reuters

Χριστούγεννα σήμερα στη Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να τα περάσει μόνος.

Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του Reuters, δείχνουν τον Ρώσο πρόεδρο, να παρακολουθήσει μελαγχολικός και μόνος τη μεταμεσονύκτια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κρεμλίνου.

Sputnik Photo Agency via Reuters

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το RIA Novosti, είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη Μόσχα κι όχι στην κατοικία του στο Νόβο Ογκάριοβο, στα περίχωρα της Μόσχας μαζί με άλλους πιστούς.

Sputnik Photo Agency via Reuters

Αυτά τα Χριστούγεννα όμως είναι διαφορετικά.

Εκτός από την απόλυτη μοναξιά του Πούτιν η σημερινή ημέρα δεν είναι ίδια ούτε για τους Ουκρανούς, που αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τους εισβολείς τους και να μην γιορτάζουν πλέον τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, με το παλιό ημερολόγιο, αλλά στις 25 Δεκεμβρίου.

Το τεράστιο χάσμα που δημιουργησε ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο Ορθόδοξους λαούς, βαθαίνει ακόμη περισσότερο από την απόφαση της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας να δήλωσε την στήριξη της στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Sputnik Photo Agency via Reuters

Το γεγονός έχει εξοργίσει πολλούς Ρώσους πιστούς και έχει μεγαλώσει τη διχόνια ανάμεσα την Ουκρανική και την Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία μετά και την απόφαση της πρώτης να γίνει αυτοκέφαλη.

Ετσι, ο Πούτιν στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, κατέστησε σαφές ότι θεωρεί τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως μια σημαντική σταθεροποιητική δύναμη για την κοινωνία σε μια εποχή ιστορικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

«Είναι βαθιά ευχάριστο να σημειωθεί η τεράστια εποικοδομητική συμβολή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων στην ενοποίηση της κοινωνίας, τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, την εκπαίδευση της νεολαίας και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας», είπε ο Πούτιν.

«Οι εκκλησιαστικές οργανώσεις δίνουν προτεραιότητα... στην υποστήριξη των πολεμιστών μας που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία).

Τέτοια τεράστια, πολύπλοκη και πραγματικά ανιδιοτελή δουλειά αξίζει ειλικρινή σεβασμό» καταλήγει.

Χθες, ο Πούτιν διέταξε μια 36ωρη κατάπαυση του πυρός για τα Χριστούγεννα, με το Κίεβο να την απορρίπτει ως τέχνασμα της Μόσχας να κερδίσει χρόνο και να ανασυνταχθεί γεγονός που οδήγησε σε νέα ανταλλαγή πυρών στις εμπόλεμες ζώνες.

Πληροφορίες από Reuters

Πήγαινε στην αρχική σελίδα