Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον προπονητή τένις που ασέλγησε σε 4 ανήλικες

Από καταθέσεις μαρτύρων στο ακροατήριο προέκυψαν ενδείξεις πως ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ασελγήσει σε δύο ακόμη κορίτσια.
Catherine McQueen via Getty Images

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο προπονητής τένις ο οποίος κρίθηκε ένοχος τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τέσσερις περιπτώσεις ασέλγειας, η μία σε βάρος ανήλικης κάτω των 14 ετών και οι άλλες τρεις σε ανήλικες άνω των 14 ετών.

Ειδικότερα, ομόφωνα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και επίσης ομόφωνα δεν του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ομόφωνη ήταν και η απόφαση επί της ενοχής του κατηγορουμένου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να ξεκινήσει νέα έρευνα για τον προπονητή, καθώς από καταθέσεις μαρτύρων στο ακροατήριο προέκυψαν ενδείξεις πως ο κατηγορούμενος έχει ασελγήσει σε δύο ακόμη ανήλικες.

Είχαν προηγηθεί η αγόρευση «καταπέλτης» του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής, αλλά και η απολογία του προπονητή, ο οποίος παραδέχθηκε πως είχε ερωτικές σχέσεις με τρεις από τις τέσσερις κοπέλες που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο.

«Δεν μπορούσα να βάλω “stop” με τα κορίτσια»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι ζήτησε από τους δικαστές και ενόρκους να του «δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία».

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, είπε: «Η ζωή μου έχει καταστραφεί εδώ και 16 μήνες, είμαι στο μηδέν. Σε όλη μου τη ζωή ό,τι έχω κάνει το έκανα προσπαθώντας να κάνω καλό στους άλλους». Προσέθεσε, μάλιστα, πως ό,τι λεφτά έβγαζε τα έδινε στους άλλους, ακόμα και «για τα ζωάκια», όπως είπε, και δεν του «έχει μείνει μία αυτά τα 13 χρόνια». Σε αυτό το σημείο προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, που του εφίστησε την προσοχή στο ότι τα φιλοζωικά του αισθήματα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Παραδέχθηκε επίσης, ότι έχει ντροπιάσει την οικογένειά του. «Όμως δεν είχα κακό σκοπό», είπε. «Τα παιδιά αυτά, μόλις σταμάτησε αυτή η κατάσταση, ήταν μαζί μου στα γήπεδα», ισχυρίστηκε.

Για το ένα από τα κορίτσια είπε πως ήρθε για πρώτη φορά στα γήπεδα το 2015 για να κάνει μαθήματα. Υποστήριξε ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να γίνει κάτι ερωτικό μεταξύ τους και πως όλα έγιναν όταν η κοπέλα είχε πάει στη Γ’ Λυκείου. «Όταν έγινε αυτό, μάλιστα, ήμουν μαζί της και με τη μαμά της στην Κωνσταντινούπολη και είδαμε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων. Δεν έχει υπάρξει μέλος της οικογένειάς της που να μην έχω στηρίξει».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο προπονητής είπε πως ενώ καταλάβαινε πως αυτό που γινόταν δεν ήταν σωστό, δεν μπορούσε να το σταματήσει, να βάλει ένα «stop». Το δικαιολόγησε, μάλιστα, λέγοντας ότι τον απασχολούσε μήπως ακυρωθούν τα όνειρα των κοριτσιών και τελικά φύγουν από τον χώρο του τένις.

«Κάθε φορά που έβαζα “stop”, ακόμα κι αν δεν έβαζα καρδούλα στο Facebook, την επόμενη μέρα η κοπέλα ερχόταν με μούτρα και δεν μιλούσε σε κανέναν».

Εισαγγελέας: Εδώ δεν είστε για μια καρδούλα. Είστε για ερωτικές πράξεις. Γιατί δεν ήσασταν δυνατός; Και πώς σχετίζονται όλα αυτά που λέτε με το γεγονός ότι οι σχέσεις σας με τις τέσσερις ανήλικες ήταν σχεδόν παράλληλες;

Προπονητής τένις: Δεν ήταν παράλληλες, είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο διαφορά.

Εισαγγελέας: Όταν τελούσατε αυτές τις πράξεις, είχατε συναίσθημα ότι εγκληματείτε;

Προπονητής τένις: Όχι. Καταλάβαινα ότι δεν μπορεί να βγάλει σε υγιή σχέση όταν η άλλη είναι 14 χρόνων. Ότι θα με πάει φυλακή δεν το είχα σκεφτεί, αλλά καταλάβαινα ότι δεν ήταν σωστό. Κατέστρεψα αυτή τη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα