Ποιό είναι το πιο ακριβό φρούτο στον κόσμο που κοστίζει 15.000 ευρώ

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ανανά, ο οποίος αξίζει χιλιάδες ευρώ.

Όλοι πιστεύουμε σε γενικές γραμμές ότι τα φρούτα είναι φθηνά και μπορούμε να τα βρούμε παντού. Όχι, όμως, αυτό το φρούτο.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ανανά, ο οποίος αξίζει χιλιάδες ευρώ.

Για να σας εξηγήσω γιατί, ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο.

Τον 18ο αιώνα, οι ανανάδες αποτελούσαν σύμβολο πλούτου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τα καλλιεργούσαν στην Ευρώπη, οπότε όταν εξερευνητές τα έφεραν από τις εξωτικές χώρες, η προσφορά ήταν χαμηλή και η ζήτηση πολύ υψηλή.

Η τιμή, με τα σημερινά δεδομένα άγγιζε τα 7.000 ευρώ. Φυσικά, τώρα τον ανανά τον βρίσκεις παντού οπότε έχει χάσει την σημασία του εξωτικού και δυσεύρετου φρούτου.

Θα αναρωτιέστε τώρα γατί χαρακτηρίζεται ως το πιο ακριβό στον κόσμο.

Στους κήπους «Cornwall’s Lost Gardens of Heligan», στο Ηνωμένο Βασίλειο, το συγκεκριμένο είδος ανανά φυτεύεται και ευδοκιμεί σε ένα ειδικό υπόστρωμα εδάφους που περιέχει κοπριά και ούρα αλόγου και αρκετό άχυρο.

Οι περίεργες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται εδώ, οφείλονται σε παλιότερες τεχνικές που βοηθούν το φρούτο να αναπτυχθεί σε πιο ψυχρό κλίμα.

Γιατί είναι τόσο ακριβά;

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι ανανάδες δεν έχουν τιμή, γιατί πολύ απλά δεν προσφέρονται για πώληση. Ωστόσο, το κόστος σε εργατικό δυναμικό και υλικά για να αναπτυχθεί το φρούτο κατά την διάρκεια δύο ετών ανέρχεται στα 1.200 ευρώ.

Όταν αναπτυχθούν πλήρως οι ανανάδες καταλήγουν στα χέρια αυτών που τα καλλιέργησαν, ως κίνηση καλής θέλησης που ασχολήθηκαν με την ανάπτυξή τους.

Ένα μόνο από αυτά είχε δοθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ Β′ για την 50η επέτειο του γάμου της.

Ποια θα ήταν η τιμή τους στην αγορά

Aν κάποιος από αυτούς τους ανανάδες πωλούνταν ποτέ, λόγω της σπανιότητας, της αρχαίας τεχνικής, του χρόνου που ξοδεύεται και της χειρωνακτικής εργασίας, η τιμή τους θα άγγιζε τα 15.000 ευρώ.

Παρόλο που πιθανότατα δεν θα μπορέσετε ποτέ να δοκιμάσετε ένα για τον εαυτό σας, οι καλλιεργητές περιγράφουν την γεύση τους ως «πολύ γλυκό με μια εκρηκτική γεύση».

πηγή: factsite