EKΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Ποιοι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία έως 25.000 ευρώ από την COSMOTE

Η COSMOTE για 21η χρονιά δίνει σε νέους με οικονομικά ή κοινωνικά εμπόδια την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.
COSMOTE

Σωτήριο, Ευλογία, Στήριγμα. Οι λέξεις που χρησιμοποίησαν οι μέχρι σήμερα υπότροφοι του Προγράμματος Υποτροφιών της COSMOTE για να το περιγράψουν, αναδεικνύουν τη σημασία της δράσης για τους εκατοντάδες νέους που ωφελήθηκαν από αυτή στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους. Φέτος, για μια ακόμη χρονιά, 30 πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία (άλλη μια λέξη που πρωταγωνίστησε στις περιγραφές των υποτρόφων) να διεκδικήσουν την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους απαλλαγμένοι από τα οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

COSMOTE

Εκατοντάδες όνειρα που έγιναν πραγματικότητα

Όλα ξεκίνησαν πριν από 21 χρόνια, όταν η COSMOTE δημιούργησε τον θεσμό των υποτροφιών της, στο πλαίσιο της στρατηγικής και των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει, με στόχο τη συνεχή βελτίωση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη δημιουργία συνθηκών για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Έκτοτε, η εταιρεία έχει προσφέρει περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας 754 φοιτητές από όλη την Ελλάδα που πάλευαν για τους στόχους τους και τα όνειρά τους.

.
.
STEFANOS KOULAKIS

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν την υποτροφία

Μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2022, πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την αίτησή τους στην online πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η COSMOTE για αυτό το σκοπό, διεκδικώντας 30 υποτροφίες 15.000€ - 25.000€, που θα τους επιτρέψουν να εστιάσουν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ,: «Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 29 υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (αναλυτική λίστα θα βρείτε εδώ) και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» που αφορά πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών των Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Μέσα από τις υποτροφίες της COSMOTE, οι φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές τετραετούς φοίτησης έχουν την ευκαιρία να λάβουν ενίσχυση της τάξης των 15.000€, η οποία αυξάνεται σε 18.750€ για τις σχολές πενταετούς φοίτησης. Ο φοιτητής ή η φοιτήτρια της υποτροφίας Ζαχαρίας Πιπερίδης, από την άλλη, θα λάβει το ποσό των 25.000€.

Παράλληλα, η COSMOTE παρέχει σε όλους τους υποτρόφους της laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών προϊόντων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς επίσης και δωρεάν συνδρομή COSMOTE TV, για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Βήματα προς έναν κόσμο καλύτερο για όλους

Αντιλαμβανόμενη την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση ως προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, η COSMOTE συνεχίζει να υποστηρίζει για άλλη μια χρονιά τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με το πρόγραμμα υποτροφιών της να ανήκει στις σημαντικότερες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Ο αντίκτυπος της πρωτοβουλίας της εταιρείας, γίνεται σαφέστερος με μια ματιά στα αποτελέσματα έρευνας της COSMOTE σε υφιστάμενους και παλαιότερους υποτρόφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% των υφιστάμενων υποτρόφων δήλωσαν ότι η Υποτροφία τους βοήθησε σημαντικά στις σπουδές τους με το 85% να συμπληρώνουν ότι οι παροχές τηλεπικοινωνιών διευκόλυναν τόσο τη μελέτη όσο και την καθημερινή τους ζωή, ενώ οι παλαιότεροι υπότροφοι στάθηκαν μεταξύ άλλων στο ρόλο της υποτροφίας στην ολοκλήρωση των σπουδών τους (72%), αλλά και στην εύρεση εργασίας μετά την αποφοίτησή τους (80%). Ακόμη πιο γλαφυρά αναδεικνύεται η σημασία του προγράμματος από τις πιο συχνές απαντήσεις των υποτρόφων όταν κλήθηκαν να το περιγράψουν χρησιμοποιώντας μόνο μια λέξη, όπως αναπαρίστανται στο παρακάτω word cloud.

.
.
COSMOTE

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών COSMOTE.

Δημοφιλή