Πορείες για Γρηγορόπουλο: 163 προσαγωγές και 30 συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αυξημένη η συμμετοχή της Αθήνας στις συγκεντρώσεις σε σχέση με άλλες χρονιές.
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλο.
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλο.
Eurokinissi

Τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η ΕΛΑΣ για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οδήγησαν σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις.

Eurokinissi

Κατά τις ίδιες πηγές, αυξημένη ήταν η συμμετοχή στην Αθήνα σε συγκεντρώσεις και πορείες, σε σχέση με περασμένες χρονιές. Ενδεικτικά την Τετάρτη συμμετείχαν περίπου 9.000 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή ήταν μειωμένη κατά το ήμισυ περίπου.

Στην Αθήνα έγιναν 128 προσαγωγές και 14 συλλήψεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη 35 προσαγωγές και 16 συλλήψεις. Σύνολο 163 προσαγωγές και 30 συλλήψεις. Αντίστοιχα πέρσι (2022) είχαμε 54 προσαγωγές και 9 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης σε βάρος 12 προσώπων, ενώ τους δύο ανήλικους τους άφησε ελεύθερους και ορίστηκε δικάσιμος. Άλλοι δύο συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.

Αναφορικά με τις υλικές ζημιές που σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ αυτές ήταν περιορισμένες και μεμονωμένες.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή