Πώς έχασε τη ζωή του από έκρηξη ο εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ

Ο πατέρας τριών παιδιών ήταν έμπειρος στη δουλειά του και γνώρισε τους κινδύνους στο εργοστάσιο.
Eurokinissi

Εν μέσω καταγγελιών από τους εργαζομένους για ελλιπή συντήρηση των μηχανημάτων και ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας για τους υπαλλήλους, ξεκίνησε η έρευνα για το θάνατο 55χρονου εργαζομένου, πατέρα τριών παιδιών, νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Οι Αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από εργαζομένους, από επιστάτες αλλά και από στελέχη της διοίκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα έγινε στο τμήμα του εργοστασίου, όπου γίνεται η κοκκοποίηση. Εκεί δηλαδή όπου οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν το τελικό στάδιο των μεταλλευμάτων.

Στο συγκεκριμένο χώρο, όπου γίνεται χρήση εξαρτημάτων οξυγόνου, εργαζόταν ο 55χρονος υπάλληλος, ο οποίος έχασε τη ζωή του. Οι συνάδελφοί του άκουσαν μία δυνατή έκρηξη. Όταν έτρεξαν να δουν τη έχει συμβεί, αντίκρισαν αναίσθητο τον συνάδελφό τους. Οι εργαζόμενοι που ήταν σε σχετικά κοντινή απόσταση ανέφεραν ότι ο πατέρας τριών παιδιών βρισκόταν στο σημείο της έκρηξης. Οι πραγματογνωμοσύνες θα δείξουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη και το κατά πόσο τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν επαρκώς συντηρημένα.

Ο πατέρας τριών παιδιών ήταν έμπειρος στη δουλειά του και γνώρισε τους κινδύνους στο εργοστάσιο. Οι συνάδελφοί του καταγγέλλουν ότι στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα