Πώς μια εκδήλωση του Pokémon Go απέφερε έσοδα 14,1 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη του Λίβερπουλ

Το «safari zone» του Pokemon GO στο Λίβερπουλ ήταν το πρώτο μετά το 2019.
Timothy Buerger / timdesuyo.com via Getty Images

Σχεδόν 14 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα έσοδα της πόλης του Λίβερπουλ στην Αγγλία από εκδήλωση του Pokémon Go «safari zone» που έλαβε χώρα πέρσι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή πολιτισμού του δήμου από τη διήμερη εκδήλωση στο Σέφτον Πάρκ η οποία προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 παίκτες τα έσοδα της πόλης από τη δραστηριότητα άγγιξαν τα £11.9 εκατομμύρια (€14,1 εκατομμύρια).

Στο λιμάνι της Βόρειας Αγγλίας ήρθαν άνθρωποι από όλη τη χώρα με τα τηλέφωνά τους και μέσω των social media η πόλη έγινε γνωστή εντελώς δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Από τα 14 εκατομμύρια ευρώ, τα 5.5 προήλθαν απευθείας από έξοδα διαμονής, διατροφής και ποτών. Περίπου 4,75 εκατομμύρια ήταν έμμεσα, ενώ σχεδόν οι μισοί επισκέπτες δήλωσαν πως θέλουν να επιστρέψουν στο Λίβερπουλ κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το «safari zone» του Pokémon GO στο Λίβερπουλ ήταν το πρώτο μετά το 2019.

Τι είναι το Pokémon Go

Το Pokémon Go είναι δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνες συσκευές, που χρησιμοποιεί την τοποθεσία των παικτών και αναπτύχθηκε από την Niantic, ενώ εκδόθηκε από την εταιρεία The Pokémon Company ως μέρος της σειράς Pokémon.

Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να πιάνουν, να μονομαχούν και να προπονούν εικονικά πλάσματα, τα οποία ονομάζονται Pokémon, και τα οποία εμφανίζονται μέσω ενός ειδικού λογισμικού στην οθόνη, η οποία αποτυπώνει μέσω κάμερας τον πραγματικό κόσμο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS και την κάμερα της συμβατής συσκευής.

Δημοφιλή