Πόσες λέξεις λέει ο Κιάνου Ριβς στο John Wick 4 (που σαρώνει στο παγκόσμιο box office)

Η ταινία που έχει λάβει θετικές κριτικές και βαθμολογία 95% στο Rotten Tomatoes, βρίσκεται στην κορυφή σε 71 χώρες.
Ο Κιάνου Ριβς στην πρεμιέρα του «John Wick: Chapter 4», στο Λος Άντζελες, 20 Μαρτίου 2023. REUTERS/Mario Anzuoni
Ο Κιάνου Ριβς στην πρεμιέρα του «John Wick: Chapter 4», στο Λος Άντζελες, 20 Μαρτίου 2023. REUTERS/Mario Anzuoni
MARIO ANZUONI via Reuters

Ο Κιάνου Ριβς επέστρεψε στον ρόλο του μοναχικού εκδικητή Τζον Γουίκ που δίνει μάχη για να κερδίσει την ελευθερία του από την Υψηλή Τράπεζα στο «John Wick: Chapter 4», αλλά εάν δεν έχετε δει την ταινία -που προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 23 Μαρτίου- μην περιμένετε ο αγαπημένος ηθοποιός να πει πολλά.

Η Wall Street Journal μέτρησε τις λέξεις που λέει ο Τζον Γουίκ σε όλη την ταινία (διάρκειας περίπου τριών ωρών) και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχει να πει πολλά, παρότι κάνει πολλά, όπως άλλωστε, περιμένει κανείς από μία ταινία δράσης.

Η τέταρτη ταινία με τις περιπέτειες του Τζον Γουίκ σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, διαρκεί 169 λεπτά και ο Κιάνου Ριβς λέει μόνο 380 λέξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της. Σχεδόν το ένα τρίτο από τις ατάκες του αποτελείται μόνο από μια λέξη, όπως «Ναι».

«Στην πρώτη ταινία, που έχει διάρκεια 101 λεπτά, ο Ριβς είπε συνολικά 484 λέξεις», σύμφωνα με τη WSJ. «Με διάρκεια 169 λεπτά, η τέταρτη ταινία διαρκεί τρεις ώρες, αλλά έχει μόλις 380 λέξεις από τον Γουίκ. Περίπου το 10% από αυτές εμφανίζεται στο τρέιλερ της ταινίας, γεγονός που κάνει τον ήρωα να φαίνεται σχεδόν ομιλητικός. Ο Γουίκ λέει περισσότερα σε αυτό το κλιπ των 2,5 λεπτών από ό,τι στα πρώτα 25 λεπτά της ίδιας της ταινίας».

Ο Σταχέλσκι αποκάλυψε ότι ο Γουίκ δεν έχει πολύ διάλογο επειδή «ο Κιάνου Ριβς έκοψε περίπου τους μισούς από τους διαλόγους που γράφτηκαν για τον χαρακτήρα του στο αρχικό σενάριο».

Ο μεγαλύτερος διάλογος που έχει ο Ριβς είναι σε μια σκηνή με τον Χιρογιούκι Σανάντα, ο οποίος υποδύεται τον Shimazu Koji, όπου ο Γουίκ λέει: «Εσύ κι εγώ αφήσαμε μια καλή ζωή εδώ και πολύ καιρό, φίλε μου».

Η ταινία, που έχει λάβει θετικές κριτικές και βαθμολογία 95% στο Rotten Tomatoes, σαρώνει εισπρακτικά. Το Σαββατοκύριακο έκανε το καλύτερο άνοιγμα σε σύγκριση με τις προηγούμενες του franchise, με 73,5 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 137,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και είναι στην κορυφή σε 71 χώρες.

Με πληροφορίες από Deadline, Collider

Δημοφιλή