Ο Κιάνου Ριβς αποκάλυψε την ασυνήθιστη ρήτρα στα συμβόλαιά του: Η δική του «κόκκινη γραμμή»

«Πριν από χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ή μπορεί να ήταν η δεκαετία του ’90, άλλαξαν την ερμηνεία μου. Πρόσθεσαν ένα δάκρυ στο πρόσωπό μου…»
Fred Greaves via Reuters

Ο Κιάνου Ριβς έχει ενστάσεις όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας CGI (Computer Generated Graphics), σε τέτοιο βαθμό ώστε πριν από χρόνια, πρόσθεσε ρήτρα στα συμβόλαιά του, σύμφωνα με την οποία οι εμφανίσεις του σε ταινίες δεν μπορούν να παραποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η χρήση AI στο σινεμά θέτει υπό αμφισβήτηση την ηθική της ψηφιακής αλλαγής όσον αφορά την ερμηνεία των ηθοποιών και έχει απασχολήσει έντονα τον δημόσιο διάλογο.

Ο πρωταγωνιστής του franchise John Wick, η τέταρτη ταινία του οποίου έρχεται στις αίθουσες στις 24 Μαρτίου -και βεβαίως, για πάντα ο Νίο του «Matrix»- δήλωσε στο Wired ότι «Πριν από χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ή μπορεί να ήταν η δεκαετία του ’90, άλλαξαν την ερμηνεία μου» -χωρίς να αναφέρει τον τίτλο της ταινίας. «Πρόσθεσαν ένα δάκρυ στο πρόσωπό μου και σκέφτηκα: ”Ήταν σαν να μην χρειάζεται καν να είμαι εδώ”».

Όταν ρωτήθηκε εάν αργότερα πρόσθεσε ρήτρα στα συμβόλαιά του που απαγορεύει την επεξεργασία μετά την παραγωγή στην ερμηνεία του, επιβεβαίωσε: «Ναι, ψηφιακά».

Το τελικό τρέιλερ του «John Wick 4» μόλις κυκλοφόρησε

Το 2021 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε σε ρωσική διαφήμιση τηλεπικοινωνιών με τη χρήση της τεχνολογίας deepfake.

Τα deepfakes είναι συνθετικά μέσω των οποίων το πρόσωπο ή το σώμα ενός ατόμου αντικαθίσταται με το ομοίωμα-ψηφιακό δίδυμο κάποιου άλλου.

«Αυτό που είναι απογοητευτικό σε αυτό είναι ότι χάνεις τη δυνατότητα να δράσεις» είπε ο Ριβς για τα deepfakes. «Όταν παίζεις σε μια ταινία, ξέρεις ότι θα γίνει μοντάζ, αλλά συμμετέχεις σε αυτό».

«Αν μπεις στον κόσμο των deepfakes, δεν υπάρχουν οι απόψεις σου. Αυτό είναι τρομακτικό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτές τις τεχνολογίες», πρόσθεσε.

«Οι τεχνολογίες βρίσκουν θέση στην εκπαίδευσή μας, στην ιατρική, στην ψυχαγωγία, στην πολιτική και στο πώς γίνονται οι πόλεμοι και στον τρόπου που εργαζόμαστε» τόνισε ο Κιάνου Ριβς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή