Προειδοποίηση Interpol για εμβόλια - Μπορεί να γίνουν στόχος εγκληματικών οργανώσεων

Θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν σε αλυσίδες εφοδιασμού αλλά και να προωθήσουν μέσω ιστοτόπων ψεύτικα και επικίνδυνα για την υγεία εμβόλια και θεραπείες.
|
ASSOCIATED PRESS

Η Interpol, η παγκόσμια υπηρεσία συντονισμού των αστυνομικών αρχών ανά τον κόσμο, προειδοποιεί ότι οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα θα μπορούσαν στήσουν απάτες πουλώντας ”ψεύτικα” εμβόλια.

Η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, δήλωσε ότι είχε εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για την επιβολή του νόμου στις 194 χώρες μέλη της, προειδοποιώντας αυτές να προετοιμαστούν για δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος που στοχεύουν εμβόλια COVID-19, τόσο σωματικά όσο και διαδικτυακά.

«Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν εμβόλια, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν ή να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού. Τα εγκληματικά δίκτυα θα στοχεύουν επίσης ανυποψίαστα μέλη του κοινού μέσω ψεύτικων ιστότοπων και προωθώντας ψεύτικες θεραπείες, συνιστώντας σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών, ακόμη και για τη ζωή τους », δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ.