Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει τα πέντε πράγματα που δεν κάνει ποτέ σε ένα αεροπλάνο

Εργάστηκε ως αεροσυνοδός για έξι χρόνια και τώρα, μέσω TikTok, κάνει σοφότερους τους ταξιδιώτες.
.
.
Instagram

Μια πρώην αεροσυνοδός, μέσα από ένα βίντεο που έγινε viral στο TikTok, δίνει συμβουλές για όσα πρέπει να προσέχουμε όταν πετάμε με αεροπλάνο.

Πρόκειται για την Κατ Καμαλάνι η οποία εργάστηκε ως αεροσυνοδός για έξι χρόνια και τώρα, μέσω TikTok και Instagram κάνει σοφότερους τους ταξιδιώτες.

Το πρώτο πράγμα που μας προτείνει να κάνουν είναι να επιβιβάζομαστε στο αεροπλάνο έχοντας πάντα μαζί μας κάποια σνακ. «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί» λέει.

Δεύτερον, αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν πίνει ζεστό νερό, πράγμα που σημαίνει ότι καλό θα είναι να αποφεύγουμε να πιούμε καφέ και τσάι. «Ο λόγος που αποφεύγω αυτά τα ροφήματα είναι γιατί τα σκεύη δεν καθαρίζονται ποτέ. Είναι αηδιαστικά» λέει.

«Οι βραστήρες καθαρίζονται ανάμεσα στις πτήσεις αλλά οι μηχανές του καφέ δεν καθαρίζονται ποτέ και βρίσκονται… δίπλα στις τουαλέτες».

Τα λεγόμενα της πρώην αεροσυνοδού επιβεβαιώνει και μια έρευνα του Hunter College NYC Food Policy Center του City University of New York, για το νερό στα αεροπλάνα.

Η έρευνα, όπως αναφέρει η Daily Mail, διαπίστωσε ότι επτά στις δέκα αεροπορικές εταιρείες δεν διαθέτουν καλής ποιότητας νερό και συνέστησε σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο να πίνουν υγρά μόνο από σφραγισμένα μπουκάλια κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

@katkamalani

Oh and please dont walk around with your shoes off 🤢

♬ original sound - Kat Kamalani

Ωστόσο, ένας εργαζόμενος ως συντηρητής σε αεροπορική εταιρεία κατακεραύνωσε την αεροσυνοδό ότι τα λέει όλα αυτά για να κερδίσει θεάσεις στα βίντεό της. «Επειδή εσύ δεν τα καθαρίζεις δε σημαίνει ότι δεν καθαρίζονται, τα κάνουμε εμείς» υποστηρίζει.

Το τρίτο πράγμα στη λίστα της Κατ είναι ίσως το πιο προφανές, με την πρώην αεροσυνοδό να μας προτρέπει «να υπακούμε πάντα στις οδηγίες του πληρώματος».

Τέταρτον, εξηγεί επίσης ότι πάντα ψάχνει ξενοδοχεία, διαφορετικά αεροδρόμια και πτήσεις κάθε φορά που πηγαίνει ταξίδι «σε περίπτωση που συμβεί κάτι» και χρειαστεί βρει άλλον τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η τελευταία της συμβουλή είναι να μην «αποκαλύπτουμε ποτέ πολλές προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον που κάθεται δίπλα μας και μας ρωτάει για τη ζωή μας» όταν ταξιδεύουμε.

Η Κατ Καμαλάνι ανεβάζει και άλλα βίντεο για τη ζωή της, τη διατροφή και δίνει συμβουλές για καλή υγεία.

Στο βίντεο με τις συμβουλές της για τα ταξίδια με αεροπλάνο, η Κατ Καμαλάνι προέτρεψε και άλλα μέλη του πληρώματος πτήσης να προσθέσουν τα δικά τους tips στη λίστα.

«Φέρνω πάντα τη δική μου κουβέρτα - κάνει παγωνιά εκεί μέσα» σχολίασε μία γυναίκα, «έχω πάντα την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμά μου στη χειραποσκευή μου, καθώς και μαντηλάκια για το πρόσωπο και για τα ευαίσθητα σημεία» είπε μια άλλη. Άλλοι ανέφεραν ότι τους αρέσει να βάζουν στις χειραποσκευές τους μια αλλαξιά ρούχα και εσώρουχα.

«Πάντα παίρνω φαγητό από κάποιο εστιατόριο και το τρώω όταν μπαίνω στο αεροπλάνο. Βλέπω ότι όλοι με κοιτούν ή με πλησιάζουν γιατί μυρίζει το φαγητό μου» έγραψε κάποιος τρίτος ενώ τέλος κάποιος ανέφερε ότι ανατριχιάζει όταν βλέπει ανθρώπους να περπατούν στο αεροπλάνο ξυπόλητοι.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα