Πρώην ποδοσφαιριστής «εγκέφαλος» σε κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης

Το κοντέινερ με τις γαρίδες, οι επαφές με το καρτέλ από το Εκουαδόρ και τα ναρκωτικά αξίας 2 εκατ. ευρώ.

Πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Α′ και της Β′ Εθνικής, συνελήφθη από τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και κατηγορείται ότι είναι ο εγκέφαλος σπείρας εισαγωγής κοκαΐνης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών ο 41χρονος είχε επαφή με το καρτέλ των ναρκωτικών από το Εκουαδόρ και είχε αναλάβει να πάρει τα 67 κιλά κοκαΐνης από το κοντέινερ με τις γαρίδες, που κατέφθασε το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί στο σύστημα ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου και ο 41χρονος ενημέρωσε έναν 36χρονο συνεργό του, υπάλληλο τού λιμένα, για τον αριθμό του κοντέινερ, προκειμένου εκείνος να δηλώσει εικονική βλάβη στο σύστημα ψύξης και να καλέσουν την εταιρεία του 41χρονου, για την επισκευή.

ΕΛ.ΑΣ

Ως τρίτος συνεργός συνελήφθη ένας 31χρονος ψυκτικός υπάλληλος τής εταιρείας του φερόμενου ως «εγκεφάλου», ο οποίος είχε το ρόλο να βγάλει τις συσκευασίες της κοκαΐνης. Από τους τρεις συλληφθέντες κανένας δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, αλλά τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών δηλώνουν πεπεισμένα για την εμπλοκή τους.

Η εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ και τώρα οι Έλληνες αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο τελικό προορισμός της κοκαΐνης ήταν η χώρα μας και ποιος θα ήταν ο παραλήπτης της.

Δημοφιλή