ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/06/2020 16:57 EEST | Updated 18/06/2020 17:12 EEST

Προκλητικός ο ψευτογιατρός: Το Βατικανό, ο Κοντομηνάς και το σχολικό

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί σκότωνε με τις μεθόδους του ανθρώπους, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι βοηθούσε τον κόσμο.

ASSOCIATED PRESS
Για να αλιεύσει πελάτες ισχυριζόταν ότι είναι γιατρός στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ, αλλά και γιατρός στο Βατικανό λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων του. (AP Photo/Andrew Medichini)

Μία σοφίτα 70 τ.μ., μέσα στη βίλα του στο Κορωπί, αποτελούσε το γραφείο του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος συνελήφθη γιατί χορηγούσε «μαντζούνια» σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο.

«Δρ. Θάνατος»: Η βίλα, ο γνωστός επιχειρηματίας και οι επισκέψεις στον Άγιον Όρος

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη βίλα των 3.500 οικοδομήσιμων τ.μ. για ενάμιση μήνα και διαπίστωσαν ότι ο 47χρονος δεν είχε δεχτεί ούτε μία φορά επίσκεψη. Εκεί, ωστόσο, ήταν το «στρατηγείο» του. Το γραφείο του ήταν γεμάτο με εικόνες της Παναγίας και αναμμένα καντήλια. Όταν οι αστυνομικοί του χτύπησαν την πόρτα για να τον συλλάβουν εκείνος ήταν απόλυτα ψύχραιμος. «Μπορείτε να περάσετε και να ψάξετε ότι θέλετε», είπε στους αστυνομικούς, ποντάροντας ότι η έρευνα των Αρχών δεν ήταν ενδελεχής.

Ο 47χρονος κυκλοφορούσε με ένα πολυτελές τζιπ, μάρκας X-5, και με ένα Seat Ibiza. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μέσω μίας επιταγής με το όνομά του, με την οποία πλήρωσε το ιδιωτικό σχολείο των δύο παιδιών του. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη βίλα του, μέσα από την παρακολούθηση του σχολικού λεωφορείου που μετέφερε τα παιδιά του σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο.

Από το 2016 είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα για την υπόθεση της απάτης που έστησε σε βάρος του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά. Η δίκη για την υπόθεση ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή μετά τη σύλληψή του.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως «Νίκος Κοντός» και όχι με το πραγματικό του όνομα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, εκείνος απάντησε ότι «στην Αμερική συνηθίζουμε να κόβουμε το επίθετό μας όταν αυτό είναι μεγάλο και δεν προφέρεται εύκολα».

Αντιπαρακολούθηση

Από την παρακολούθησή του από τους αστυνομικούς προέκυψε ότι κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και ότι ήταν οδηγός που θα μπορούσε να συμμετάσχει ακόμα και σε αγώνες ράλυ. Επίσης, ενδεχομένως να είχε εκπαιδευτεί στην αντιπαρακολούθηση, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των διαδρομών του ακολουθούσε ευλαβικά κανόνες αντιπαρακολούθησης. Περνούσε ερυθρούς σηματοδότες για να δει εάν τον ακολουθεί κάποιο όχημα, έμπαινε σε αδιέξοδα και περίμενε για ένα λεπτό ακίνητος, έμπαινε σε μονόδρομους, ενώ έκανε το γύρο πλατειών ακόμα και τρεις φορές κοιτώντας από τους καθρέφτες για τυχόν ύποπτα οχήματα.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί σκότωνε με τις μεθόδους του ανθρώπους, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι βοηθούσε τον κόσμο και έκανε κοινωφελές έργο.

Σε μία περίπτωση ο ψευτογιατρός έφτασε στο σημείο να μπει ακόμα και σε χειρουργείο. Εκεί κάποια στιγμή ίδρωσε και σκούπισε με το γάντι του τον ιδρώτα του. Ένας από τους χειρουργούς τον είδε και εξεπλάγην. Αμέσως έκανε παρατήρηση, με τον ψευτογιατρό να μην μπορεί να καταλάβει τι «κακό» έχει κάνει, καθώς αγνοούσε βασικούς κανόνες της ιατρικής. Για να αλιεύσει πελάτες ισχυριζόταν ότι είναι γιατρός στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ, αλλά και γιατρός στο Βατικανό λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων του.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι αναμένεται να βρεθούν και πολλά άλλα θύματά του. Ήδη έχουν καλέσει δύο πολίτες για να καταγγείλουν νέες περιπτώσεις στις Αρχές.