Προς «πάγωμα» οι τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.
Anadolu Agency via Getty Images

Ανοιχτό ενδεχόμενο για «πάγωμα» των τουρκικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο άφησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο κ. Καλίν είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

«Ας είμαστε εποικοδομητικοί, ας περιμένουμε λίγο» φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας.

Επίσης, είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα, ότι δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα εάν χρησιμοποιεί ως εργαλείο πίεσης την ιδιότητα του μέλους στην ΕΕ και ότι τα διμερή θέματα πρέπει να λύνονται με διμερή τρόπο.

Επιπλέον σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ο κ. Καλίν αναφερόμενος στο ρόλο της Γερμανίας δήλωσε ότι πράγματι η κα. Μέρκελ έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο, ωστόσο απέρριψε ότι Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν στα πρόθυρα του πολέμου. Η Ελλάδα, φέρεται να δήλωσε, είναι ένας σημαντικός γείτονας με τον οποίο η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, επικαλούμενο το CNN Turk, o Ιμπραήμ Καλίν επεσήμανε ότι: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο άνευ όρων και προϋποθέσεων».

Πηγές: Reuters, Cnn Turk, Daily Sabah,

Δημοφιλή