Πτήση Emirates: Αυτός είναι ο Τούρκος ύποπτος στο θρίλερ του «Ελ.Βενιζέλος»

Φωτογραφίες και στοιχεία του 35χρονου που σήμανε συναγερμό σε δύο πτήσεις. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
|
.
.
HuffPost Greece

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η HuffPost, πρόκειται για έναν μελαχρινό αδύνατο άδρα. Στην κεντρική φωτογραφία εμφανίζεται σε selfie στιγμιότυπο στην οδό Ερμού.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί έχει στο πλευρό του μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, η οποία φέρει μαντίλα στο κεφάλι.

HuffPost Greece

Ο 35χρονος υπήκοος Τουρκίας 35χρονος ήρθε στη χώρα μας πριν από περίπου τρία χρόνια, μαζί με την οικογένειά του, που όμως ήδη βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εχει υποβάλει αίτημα ασύλου, έχει λάβει προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας, η οποία λήγει το 2025, και προσπαθεί και εκείνος να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να επανενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Φέρεται, μάλιστα, να έχει καταθέσει τα χαρτιά του στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, για να του χορηγήσουν βίζα.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον του 35χρονου ενημέρωσε τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ο 35χρονος προτίθεται να ταξιδέψει με πτήση των Emirates στις 11 Νοεμβρίου και μάλιστα ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μία τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτή και μόνο η πληροφορία ήταν ικανή για να ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να φθάσουμε στα γεγονότα της Πέμπτης, καθώς ήθελαν να διασφαλίσουν ότι ο 35χρονος δεν θα αναχωρούσε ούτε την παραμονή του προγραμματισμένου ταξιδιού του.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον εντόπισαν στο διαμέρισμα, όπου διαμένει στην Αθήνα, έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο και δεν προέκυψε κανένα στοιχείο, που να συμβαδίζει με την πληροφορία.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πάρα πολύ πιθανό ο «καταγγέλλων» να έχει προσωπικές διαφορές με τον 35χρονο ή να ήθελε να επιτύχει τη δική του μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και για αυτό να τον χαρακτήρισε «ύποπτο για τρομοκρατική δράση».

ΕΛ.ΑΣ: Ουδέν αξιόποινο σε βάρος του

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ότι «κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα