Πτήση Emirates: Ποιον χαρακτήρισαν ύποπτο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Η πληροφορία από πρόσωπο του φιλικού του περιβάλλοντος που σήμανε συναγερμό στις αρχές.
Eurokinissi

Ένας 35χρονος υπήκοος Τουρκίας, αραβικής καταγωγής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, για τον οποίο κινητοποιήθηκαν οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ελλάδας, αλλά και ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες δύο αεροπορικών πτήσεων.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε στη HuffPost πως ο 35χρονος ήρθε στη χώρα μας πριν από περίπου τρία χρόνια, μαζί με την οικογένειά του, που όμως ήδη βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο 35χρονος έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, έχει λάβει προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας, η οποία λήγει το 2025, και προσπαθεί και εκείνος να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να επανενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Φέρεται, μάλιστα, να έχει καταθέσει τα χαρτιά του στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, για να του χορηγήσουν βίζα.

Γιατί κρίθηκε ύποπτος

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον του 35χρονου ενημέρωσε τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ο 35χρονος προτίθεται να ταξιδέψει με πτήση των Emirates στις 11 Νοεμβρίου και μάλιστα ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μία τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτή και μόνο η πληροφορία ήταν ικανή για να ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να φθάσουμε στα γεγονότα της Πέμπτης, καθώς ήθελαν να διασφαλίσουν ότι ο 35χρονος δεν θα αναχωρούσε ούτε την παραμονή του προγραμματισμένου ταξιδιού του.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον εντόπισαν στο διαμέρισμα, όπου διαμένει στην Αθήνα, έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο και δεν προέκυψε κανένα στοιχείο, που να συμβαδίζει με την πληροφορία.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πάρα πολύ πιθανό ο «καταγγέλλων» να έχει προσωπικές διαφορές με τον 35χρονο ή να ήθελε να επιτύχει τη δική του μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και για αυτό να τον χαρακτήρισε «ύποπτο για τρομοκρατική δράση».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα