Ελ. Βενιζέλος: Στην Αθήνα με αναστροφή και συνοδεία δύο F-16 η πτήση της Emirates προς Νέα Υόρκη

Κατά τη διάρκεια τής επιστροφής το πλήρωμα, με τη φωτογραφία του υπόπτου στα χέρια, έκανε έναν πρώτο έλεγχο χωρίς να τον εντοπίσει.
TWITTER

Πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών ενεργοποίησε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης τις υπηρεσίες ασφαλείας και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Οι ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν ότι σε μία από τις δύο πτήσεις συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας, οι οποίες θα αναχωρούσαν από το διεθνή αερολιμένα της Αθήνας η μία για το Ντουμπάι και η δεύτερη για την Νέα Υόρκη, πιθανά υπάρχει πρόσωπο το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του αεροδρομίου και των επιβατών.

Η πληροφορία έφτασε λίγα λεπτά αφότου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον πιλότο του οποίου δόθηκε οδηγία να επιστρέψει, ενώ κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έλεγχο στους επιβάτες του αεροσκάφους με προορισμό το Ντουμπάι, στο οποίο απαγορεύτηκε η απογείωση, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος ύποπτος.

Το αεροσκάφος με προορισμό τη Νέα Υόρκη έκανε αναστροφή επάνω από την Ιταλία και ακολουθώντας αεροδιαδρόμους πάνω από τη θάλασσα επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ μόλις μπήκε στο FIR Αθηνών συνοδευόταν συνεχώς από δύο μαχητικά F16. Κατά τη διάρκεια τής επιστροφής το πλήρωμα, με τη φωτογραφία του υπόπτου στα χέρια, έκανε έναν πρώτο έλεγχο χωρίς να τον εντοπίσει. Μετά την προσγείωση του έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος και από τις αρχές ασφαλείας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα