ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2018 17:12 EEST

ΠΓΔΜ: Το VMRO-DPMNE, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, καλεί τους πολίτες σε μαζική διαδήλωση στη Μπίτολα ενάντια στη συμφωνία

ROBERT ATANASOVSKI via Getty Images

Σε μαζική διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό καλεί την Κυριακή τους πολίτες της ΠΓΔΜ ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη χώρα, του εθνικιστικού VMRO-DPMNE.

Ο ίδιος μέσα από δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης διευκρίνισε εξάλλου πως το κόμμα του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση που εξήγγειλε ο Ζάεφ.

Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε εξήγησε πως η συμφωνία για το όνομα είναι εξ′ ολοκλήρου αντίθετη με τις αξιώσεις και τα εθνικά συμφέροντα του λαού.

«Mέχρι τώρα καμία διεθνής συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί μονάχα από ένα κόμμα χωρίς την έγκριση της αντιπολίτευσης που είναι απαραίτητη. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και ποιο είναι το μέτρο αν η Ελλάδα ξεπεράσει τα όρια», είπε ο Μίτσκοσκι.

«Την ίδια ώρα απηύθυνε ερώτηση στην κυβέρνηση πως θα καταφέρει να εγκρίνει τη συμφωνία στη Βουλή με πλειοψηφία, αφού την ίδια ώρα θα προτείνει συνταγματική αναθεώρηση για την οποία απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων από το σύνολο», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το κόμμα θα γιορτάσει τα γενέθλια του στη Μπίτολα την Κυριακή εν μέσω μιας καλά οργανωμένης διαδήλωσης ενάντια στις κινήσεις της κυβέρνησης.