22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
14/01/2021 17:28 EET

Ρεκόρ αύξησης της χρήσης δεδομένων για την Ελλάδα το 2020: Στη 2η θέση παγκοσμίως το 1ο εξάμηνο

Τι έδειξε έρευνα της Tefficient.

ipopba via Getty Images

Εκτοξεύτηκε η χρήση δεδομένων στην Ελλάδα κατά την πανδημία, με τη χώρα μας να παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη χρήση τους παγκοσμίως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, με βάση έρευνα της Tefficient, το 1ο εξάμηνο του 2020, η χώρα σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αύξησης στην κατανάλωση mobile data, παγκοσμίως: η χρήση gigabytes ανά κάρτα SIM αυξήθηκε κατά 86% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Την πρωτιά στην αύξηση κατανάλωσης gigabytes ανάμεσα σε 44 χώρες του κόσμου πέτυχε η Κροατία, όπου η χρήση mobile data εκτινάχθηκε κατά 128%. Στη Σιγκαπούρη, που βρέθηκε στην τρίτη θέση της διεθνούς λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση mobile data, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 79%. Στην επόμενη θέση της λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση gigabytes ανά SIM, βρέθηκε η Λιθουανία (67%), ακολούθησε το Περού (65%), η Ιταλία (63%) και η Ισπανία (62%).Λιγότερο δραστήριοι χρήστες mobile data αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί, όπου η κατανάλωση αυξήθηκε κατά μόλις 16% το 1ο εξάμηνο του 2020.

Τα στοιχεία της Tefficient, δείχνουν ότι στην Ελλάδα η μέση μηνιαία κατανάλωση gigabytes ανά κάρτα SIM, για το εξεταζόμενο διάστημα, ήταν 2,3 gigabytes. Με αυτήν την επίδοση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 40η θέση μεταξύ των 44 κρατών ανά τον κόσμο, που εξετάζει η σχετική έρευνα.

Γενικότερα, στην κορυφή της κατάταξης στη μηνιαία χρήση mobile data ανά κάρτα SIM είναι οι Φινλανδοί με 22,4 gigabytes, με την Ταϊβάν να κατατάσσεται δεύτερη, με μέση μηνιαία χρήση mobile data ανά κάρτα SIM τα 21,5 gigabytes.Στην ίδια λίστα ακολουθεί το Μπαχρέιν και η Λετονία με ποσοστό αύξησης της μηνιαίας κατανάλωσης gigabytes ανά κάρτα SIM 18,1% και 15,4% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στο κόστος της χρήσης mobile data, η Ελλάδα, για το 1ο εξάμηνο του 2020, είχε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης του κόστους ανά gigabyte ανάμεσα στις 44 χώρες, που εξετάζει η μελέτη: Συγκεκριμένα, το ποσοστό μείωσης του κόστους χρήσης ανά gigabyte στη χώρα μας ήταν 46%, με πρώτη την Κροατία με 58% και δεύτερη τη Σιγκαπούρη με 56%.

Sponsored Box