ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2019 15:18 EET | Updated 04/02/2019 18:24 EET

Βέλγιο: Ριφιφί μέσα από αγωγούς αποχέτευσης σε τράπεζα στην Αμβέρσα

Δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τη λεία.

JONAS ROOSENS via Getty Images

Έρευνες στους αγωγούς της αποχέτευσης πραγματοποιεί η αστυνομία της Αμβέρσας, καθώς διαρρήκτες φέρονται να τους χρησιμοποίησαν για να μπουν σε τράπεζα και στη συνέχεια να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη- σε μια υπόθεση που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Η αρχική έρευνα έχει δείξει πως οι διαρρήκτες άρχισαν από ένα κτίριο απέναντι από την τράπεζα BNP Paribas Fortis τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Μετά έσκαψαν ένα τούνελ μήκους 4 μέτρων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αγωγό αποχέτευσης κάτω από τον δρόμο.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως σύρθηκαν μέσα στον αγωγό, διαμέτρου 40 εκατοστών, πριν σκάψουν άλλο ένα τούνελ 4 μέτρων και βγουν στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η αστυνομία έμαθε για τη ληστεία όταν η εταιρεία ασφαλείας της τράπεζας σήμανε συναγερμό το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Γουίλεμ Μίγκομ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Αμβέρσας, είπε πως ανακαλύφθηκε σήραγγα στο σύστημα της αποχέτευσης, και στη συνέχεια βρέθηκε δεύτερη, που «οδηγούσε σε κτίριο στη Nerviërsstraat»

Η ΒΝΡ Paribas δεν έχει δώσει στοιχεία για τη λεία. Την Κυριακή έλαβε χώρα αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο απέναντι από την τράπεζα, και προσήχθη για να ανακριθεί ένα άτομο που δεν ταυτοποιήθηκε.

Μια γυναίκα που ζει σε γειτονική οδό είπε πως τις τελευταίες ημέρες άκουγε «πολλούς θορύβους χτυπημάτων» από τους γείτονες.

Ήδη ο τοπικός Τύπος παρομοιάζει τη ληστεία με τη διάσημη ληστεία, τύπου «Ocean’s Eleven» του 1976 στη Societe Generale στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ληστές τρύπωσαν μέσα από τους υπονόμους στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας και άρπαξαν χρυσό, κοσμήματα και μετρητά αξίας 50 εκατ φράγκων.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιοι είναι οι δράστες.