Ρωσία: Επίθεση σε διυλιστήριο και αποθήκες καυσίμων με drone

Το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα πήρε φωτιά και χρειάστηκαν δύο ώρες για να τη θέσουν υπό έλεγχο.
FILE PHOTO: Flue gas and steam rise out of chimneys and smokestacks of an oil refinery during sunset on a frosty day in the Siberian city of Omsk, Russia, February 8, 2023. REUTERS/Alexey Malgavko
FILE PHOTO: Flue gas and steam rise out of chimneys and smokestacks of an oil refinery during sunset on a frosty day in the Siberian city of Omsk, Russia, February 8, 2023. REUTERS/Alexey Malgavko
ALEXEY MALGAVKO via Reuters

Επίθεση σε αποθήκες καυσίμων σε διυλιστήριο στη νότια Ρωσία προκάλεσαν τηλεκατευθυνόμενο drones, που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Δύο ώρες αργότερα, οι ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, στην περιφέρεια Κρασνοντάρ.
Χθες Τετάρτη, πήρε φωτιά εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων κοντά σε γέφυρα που συνδέει την ενδοχώρα της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.

«Δεύτερη ταραχώδης νύχτα για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», σχολίασε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της Κρασνοντάρ, ο Βενιαμίν Κοντράτιεφ, σύμφωνα με τον οποίο δεν αναφέρθηκαν θύματα εξαιτίας της πυρκαγιάς. Δεν διευκρίνισε τα αίτια της εκδήλωσής της.

Η Ουκρανία σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για αυτές που σύμφωνα με τη Ρωσία είναι ολοένα πιο συχνές επιθέσεις UAVs εναντίον υποδομών και στρατιωτικών στόχων, ειδικά σε περιοχές κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

Η Μόσχα επέρριψε στο Κίεβο την ευθύνη για επίθεση την 29η Απριλίου που προκάλεσε πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Σεβαστούπολη.
Ενώ στην περιφέρεια Μπριάνσκ της δυτικής Ρωσίας δυο τρένα εκτροχιάστηκαν εξαιτίας εκρήξεων που επίσης αποδόθηκαν σε επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ουκρανικός στρατός λέει πως προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό του στρατού της Ρωσίας στο πλαίσιο της προετοιμασία για την πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχουν κυριεύσει ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή