Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια και προσαγωγές

«Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές»
Eurokinissi

Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:30 στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
Eurokinissi

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έχουν ξεκινήσει πορεία μέχρι τη Βουλή. Στην διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Eurokinissi

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Εννέα προσαγωγές

Σε εννέα προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία νωρίτερα από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο προέλεγχων, που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

|

Δημοφιλή