ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2020 15:00 EEST | Updated 03/07/2020 15:06 EEST

Σε καραντίνα στη Βρετανία όσοι ταξιδεύουν στη χώρα από Ελλάδα

Η χώρα μας παρά την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα θα έχει δυσμενέστερη αντιμετώπιση από άλλες, όπως πχ η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία.

ASSOCIATED PRESS

Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Και αυτό αποκλειστικά εξαιτίας της απόφασης της χώρας μας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC, αδιαφορώντας προφανώς για την άριστη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα. 

Σχεδόν 11 εκατ. τα κρούσματα κορονονοϊού παγκοσμίως- Και νέο ρεκόρ στις ΗΠΑ όπου καλπάζει η επιδημία

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Τη στιγμή που η Ελλάδα βέβαια θα βρεθεί, ακόμη και εάν είναι προσωρινό, στην ”κόκκινη λίστα” άλλες χώρες με πολύ υψηλότερο και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε καθημερινή βάση όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία θα βρεθούν στις λίστες των ”πράσινων” και ”πορτοκαλί” που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

(Με πληροφορίες από ΒΒC, ΑΠΕ-ΜΠΕ)