Σε μπελάδες με την UEFA ο Βράνιες λόγω ενός τατουάζ

Ένα τατουάζ που έχει στο χέρι ο Βόσνιος αμυντικός τον φέρνει αντιμέτωπο με κυρώσεις από την UEFA. Τι απαντά ο ίδιος.
|
Ο Ογκνιεν Βράνιες
Ο Ογκνιεν Βράνιες
LATO KLODIANEurokinissi Sports

Ένα τατουάζ που έχει στο χέρι ο Όγκνιεν Βράνιες, τον φέρνει αντιμέτωπο με κυρώσεις από την UEFA.

Ο παίκτης της ΑΕΚ, όπως αναφέρει η βοσνιακή ιστοσελίδα “depo” και το οποίο απεικονίζει τη μορφή του Μόμτσιλο Ντούγιτς, ο οποίος κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, τον φέρνει αντιμέτωπο με κυρώσεις.

Η UEFA, λοιπόν ξεκαθάρισε στον αμυντικό της Ένωσης ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί θα του απαγορευτεί η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά γήπεδα. Μάλιστα λέγεται ότι για τον ίδιο λόγο έχει μείνει εκτός εθνικής.

Η προειδοποίηση λοιπόν αναφέρει ότι ο Βράνιες θα πρέπει να αγωνίζεται με καλυμμένη τη μορφή του Ντούγιτς στο χέρι, διαφορετικά θα του επιβληθεί ποινή.

Βέβαια η ΑΕΚ έχει αποκλειστεί από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά αυτό θα ισχύσει είτε στην περίπτωση που αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της χώρας του, είτε στο μέλλον με την ΑΕΚ.

Αμεση η απάντηση του Βράνιες

Άμεση ήταν η απάντηση του Όγκνιεν Βράνιες σε ότι αφορά το ταουτάζ που έχει στο χέρι του.

Ο παίκτης της ΑΕΚ, πρόκειται να σεβαστεί την απόφαση της UEFA καλύπτοντας το τατουάζ, αλλά ταυτόχρονα έστειλε και υπόμνημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με τις θέσεις του, οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Σ’αυτό αναφέρει τα εξής: «Το τατουάζ αυτό δεν ενέχει την παραμικρή πολιτική θέση. Δεν υποστηρίζω την παραμικρική ακραία πολιτική θέση ως άνθρωπος και για ένα μεγάλο κομμάτι των Σέρβων και της Βοσνίας, ο Τζούγιτς δεν αποτελεί εγκληματία, ούτε ναζιστή, αλλά έναν ήρωα πολέμου» έγραψε στο υπόμνημά του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.