Συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για συνεργασία σε αεροναυτική και ναυτική έρευνα και διάσωση

Την Αίγυπτο επισκέπτονται ο Ν. Δένδιας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Μ. Βαρβιτσιώτης.
.
.
Eurokinissi

Υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης» υπογράφουν σήμερα Τρίτη Ελλάδα και Αίγυπτος, σε μια εξέλιξη που εκλαμβάνεται ως «σφήνα» στα τουρκικά σχέδια στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέπτονται την Αίγυπτο (Κάιρο) για συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως ο υπουργός Εξωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής του μνημονίου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μοχάμεντ Ζάκι. Μετά την υπογραφή αναμένεται να λάβουν χώρα σύντομες κοινές δηλώσεις των Ελλήνων και Αιγυπτίων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ, και θα ακολουθήσει κοινό γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα ακολουθήσουν χωριστά προγράμματα συναντήσεων με τους ομολόγους τους, Σάμεχ Σούκρι και Μοχάμεντ Ζάκι αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα διεξαχθούν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο ΥΠΕΞ. Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο βοηθό υπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Ιχάμπ Νασρ, Συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Οι ανωτέρω συναντήσεις, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου και των τακτικών επαφών μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα