Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στις 5 Μαρτίου για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας

Εν μέσω της κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία και την αντίδραση του Άσαντ, τον οποίοι στηρίζει σταθερά ο Πούτιν.
ASSOCIATED PRESS

Την Πέμπτη στη Μόσχα θα έχουν συνάντηση οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας προκειμένου να συζητήσουν την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στη Ιντλίμπ, τις οποίες προσπαθεί να απωθήσει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, σταθερός σύμμαχος του οποίου είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο τελευταίος, σε δηλώσεις επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, αλλά επιθυμεί να αποτρέψει άλλες χώρες να εμπλακούν σε μια σύρραξη με τη Μόσχα.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησετην Τουρκία ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ.

Το υπουργείο εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην Ιντλίμπ και έπληξε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, εντείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας» δήλωσε ο αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)