Συναγερμός στο Βερολίνο λόγω βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε δημοφιλές σεξ κλαμπ

Συναγερμός στο Βερολίνο λόγω βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε δημοφιλές σεξ κλαμπ
Hannibal Hanschke / Reuters

Σύσταση στους επισκέπτες ενός διάσημου σεξ κλαμπ στο Βερολίνο να ζητήσουν ιατρική βοήθεια έγινε πρόσφατα από τις αρχές, καθώς ένας εκ των επισκεπτών του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το KitKatClub ανακοίνωσε ότι ο άνδρας είναι σε σοβαρή κατάσταση, αφού πήγε σε ένα πάρτι που έγινε εκεί το Σάββατο. Άλλοι 100 λαμβάνουν προληπτικά ιατρική βοήθεια, καθώς η βακτηριακή μηνιγγίτιδα εξαπλώνεται μέσω σωματικής επαφής και μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς εντός διαστήματος ωρών.

Το εν λόγω κλαμπ πραγματοποιεί φετιχιστικά πάρτι, στα οποία πηγαίνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο εν λόγω άνδρας πήγε σε γιατρό τη Δευτέρα και διαγνώστηκε αμέσως με την ασθένεια. Σύμφωνα με τη Bild, είναι σε θεραπεία με αντιβίωση.

Hannibal Hanschke / Reuters

Οι αρχές του Ράινικεντορφ του Βερολίνου συνέστησαν σε όσους βρίσκονταν στο κλαμπ το Σάββατο να σπεύσουν να λάβουν άμεσα προληπτική ιατρική βοήθεια. «Ένας φίλος του ασθενούς μας είπε πως βρίσκονταν και οι δύο στο KitKat, αλλά δεν ήξερε με ποιον ήρθε σε επαφή ο άρρωστος εκεί» είπε ο Πάτρικ Λάρσαϊντ, διευθυντής του Τμήματος Υγείας του Ράινικεντορφ.

Ο άνδρας είχε πάει στο πάρτι «CarneBall Bizarre», όπου το «dress code» ήταν φετιχιστικές και γκόθικ ενδυμασίες, κοστούμια κ.α. Σύμφωνα με το κλαμπ, κανένας από τους εργαζομένους δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, και έχουν πάρει αντιβίωση προληπτικά.

Hannibal Hanschke / Reuters

Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη εάν ο ασθενής δεν λάβει γρήγορα ιατρική βοήθεια, και μπορεί να τον αφήσει με μόνιμη ζημιά στον εγκέφαλο ή τα νεύρα, ή και να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.

Δημοφιλή