Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές

Πάνω από 200 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καταγράφουν τις ζημιές.
sdv
sdv
Eurokinissi

Κι ενώ την Πέμπτη κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται στην Αττική, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης για τη διενέργεια αυτοψιών όπου δεν κατέστη αυτή δυνατή, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών, στην Πελοπόννησο, σε Ηλεία, Αρκαδία και Λακωνία, αλλά και στη Β. Εύβοια, στις περιοχές των Δήμων Μαντουδίου και Ιστιαίας – Αιδηψού, μέχρι την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, είχαν διεξαχθεί 940 αυτοψίες από 200 μηχανικούς του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 539 αυτοψίες, εκ των οποίων 312 στο Δήμο Αχαρνών, 37 στο Δήμο Κηφισιάς, 163 στο Δήμο Ωρωπού και 27 στο Δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 132 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 67 στην Π.Ε. Ηλείας, 20 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 45 στην Π.Ε. Λακωνίας.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 257 αυτοψίες και τέλος 12 αυτοψίες διενεργήθηκαν στο Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών, 692 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 253 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 235 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 204 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έγιναν 58 έλεγχοι σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 11 είναι κατάλληλοι για χρήση, 29 προσωρινά ακατάλληλοι και 18 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ελέγχθηκαν και 182 αποθήκες/στάβλοι κλπ., εκ των οποίων 17 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 67 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 98 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Τέλος, ελέγχθηκαν 8 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 1 κρίθηκε κατάλληλο για χρήση, 4 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα για χρήση και 3 επικίνδυνα για χρήση και θα επανελεγχθούν.