Συνέλαβαν τον δικηγόρο - αρνητή

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ”διέγερση σε ανυπακοή” και ”διασπορά ψευδών ειδήσεων”.
Φωτο αρχείου - Αστυνομία
Φωτο αρχείου - Αστυνομία
Eurokinissi

Δικογραφία για ”διέγερση σε ανυπακοή” και ”διασπορά ψευδών ειδήσεων” σχημάτισαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου σε βάρος του δικηγόρου, Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος έχει γίνει γνωστός το τελευταίο διάστημα τόσο από τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο όσο και από τη μηνυτήρια αναφορά, που έχει καταθέσει σε βάρος της Κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στις δέκα το βράδυ της Τετάρτης και τον οδήγησαν στο Τμήμα. Επειδή, όμως, είναι δικηγόρος η νομοθεσία προβλέπει ότι δεν ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και έτσι λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου θα διαβιβάσουν τη δικογραφία στον Εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει εάν θα του ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αντωνιάδης προτίθεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος του Εισαγγελέα, που διέταξε την προκαταρκτική εξέταση, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα