Σέρρες: Συγκλονίζει ο δάσκαλος αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης με θύμα τον 11χρονο

Περιγράφει τις σοκαριστικές στιγμές που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία.
Eurokinissi

Στιγμές που συγκλονίζουν περιέγταψε ο δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες, όπου έχασε την ζωή του από έκρηξη στον καυστήρα ένας 11χρονος μαθητής.

Φανερά συγκινημένος, ο δάσκαλος του ολοήμερου, που ήταν παρών στο περιστατικό, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές της έκρηξης, το σύννεφο σκόνης και τα παιδιά που έπεσαν στο έδαφος για να προστατευθούν.

«Όλοι οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου είναι σοκαρισμένοι» είπε στην ΕΡΤ ο δάσκαλος του ολοήμερου.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο υπεύθυνοι των εργασιών στον καυστήρα του σχολείου (εργολάβος και ηλεκτρολόγος), μετά τις καταθέσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο» ήταν τα λόγια της επτάχρονης αδερφής του παιδιού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο δημοτικό σχολείο των Σερρών. Ο θείος του 11χρονου Θόδωρος Καντάς, περιέφραψε τραγικές στιγμές και έδωσε εκ μέρους των γονέων του 11χρονου το μήνυμα πως «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», αλλά κυρίως ότι οι γονείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στέλνοντας τα παιδιά τους σχολείο.

Η οικογένεια του άτυχου 11χρονου, έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, συμφωνεί στις εκτιμήσεις του κατά μεγάλο ποσοστό με το πραγματογνώμωνα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αιτία της έκρηξης είναι εμφανής, σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

Στο ότι η έκρηξη του λέβητα δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα