Σύβοτα, Διαπόρι: Η παραλία με το παράξενο σχήμα και τις διαφορετικές θερμοκρασίες νερού

Πτήση με drone του haanity.
.
.
YouTube-haanity

Η παραλία Διαπόρι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι η «πρωταγωνίστρια» νέου βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό haanity στο YouTube.

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών με δαντελωτές ακτές και απάνεμους όρμους.

Στο στενό μεταξύ δύο νησιών υπάρχει μια λωρίδα θάλασσας, ένας δίαυλος - όπως λέγεται. Εκεί βρίσκεται και η συγκεκριμένη παραλία, η οποία μοιάζει με σαλιγκάρι και δημιουργεί λόγω του σχήματός της το εξής φαινόμενο:

Στο εσωτερικό τμήμα της τα νερά είναι πολύ ζεστά, καθώς αφ′ ενός είναι ρηχά και αφ′ ετέρου εγκλωβίζονται εκεί, με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται περισσότερο. Στο εξωτερικό τμήμα της τα νερά είναι πιο δροσερά, καθώς είναι μέσα σε δίαυλο (στενό) και υπάρχει ισχυρό ρεύμα, ιδιαίτερα όταν φυσάει αέρας, με αποτέλεσμα να έρχεται πιο δροσερό νερό από τα ανοιχτά.

Στο ενδιάμεσο κομμάτι, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, μπορείς στην κυριολεξία να επιλέξεις την θερμοκρασία του νερού όπου θα κάνεις μπάνιο, καθώς όσο πλησιάζεις το εσωτερικό τμήμα η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει και όσο απομακρύνεσαι απ′ αυτό, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται.

Δημοφιλή