ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2018 07:55 EEST | Updated 05/07/2018 08:22 EEST

Συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη κατά της Συμφωνίας για το Σκοπιανό

sooc

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε απόψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω των οδών Π. Μελά και Τσιμισκή προς την Πλατεία Αριστοτέλους, απ′ όπου μπήκαν στην Εγνατία, για να επιστρέψουν από την Ίων. Δραγούμη και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης στο σημείο της αφετηρίας.

Πολλοί εξ αυτών έλαβαν νωρίτερα μέρος σε διαμαρτυρία που έγινε στον τερματικό σταθμό «ΙΚΕΑ» του ΟΑΣΘ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθη η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας - Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας.

 

Ένταση σημειώθηκε προς στιγμήν στο ύψος της οδού Βασιλέως Γεωργίου πριν την έναρξη της πορείας, μεταξύ ατόμων που κατευθύνονταν με μηχανοκίνητη πομπή από το «ΙΚΕΑ» προς το Λευκό Πύργο και ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην κατάληψη «κοινωνικός χώρος Σχολείο». Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και τα πνεύματα ηρέμησαν.

H πορεία πέρασε και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται και στο βίντεο του Thestival.gr

Mετά το πέρας της πορείας, άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε προληπτικά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκε προσαγωγή ή σύλληψη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

sooc
sooc
Eurokinissi
sooc