ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2019 21:00 EEST

Σκύλος έσωσε βρέφος που ήταν θαμμένο σε χωράφι - Το έθαψε η μητέρα του

Συγκλονίζει η ιστορία ενός νεογέννητου που θάφτηκε ζωντανό από την ανήλικη μητέρα του.

Ένας σκύλος στην Ταϊλάνδη έσωσε ένα νεογέννητο βρέφος, το οποίο φέρεται να είχε θαφτεί ζωντανό σε ένα χωράφι από την ανήλικη μητέρα του.  Όπως φαίνεται, η 15χρονη ήθελε να κρύψει την εγκυμοσύνη από τους γονείς της.

Η αποτρόπαια πράξη, όμως, είχε αίσιο τέλος, χάρη στον Πινγκ Πονγκ, έναν σκύλο της περιοχής. Το γάβγισμα και το σκάψιμο του σκύλου στο σημείο που θάφτηκε το βρέφος έδειχνε ανησυχία και ο ιδιοκτήτης του έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισε, τον πάγωσε. Είδε το πόδι του μωρού να προεξέχει από το έδαφος. Το έβγαλε από τον – ευτυχώς – προσωρινό τάφο του. Εκείνο άρχισε να κλαίει. Το μωρό ζούσε.

Οι κάτοικοι του χωριού μετέφεραν αμέσως το νεογέννητο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφού το καθάρισαν, διαπίστωσαν πως είναι υγιέστατο.

Ο Ούσα Νισαίκα, ιδιοκτήτης του Πινγκ Πονγκ, είπε πως ο σκύλος δεν έχει αίσθηση ενός από τα πόδια του, επειδή έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο. «Τον κράτησα επειδή είναι τόσο πιστός και υπάκουος, πάντα με βοηθάει όταν πηγαίνω στα χωράφια να βοσκήσω τα ζώα μου. Τον αγαπάει όλο το χωριό. Είναι καταπληκτικό», ανέφερε σχετικά με τον Πίνγκ Πόνγκ

Η ανήλικη μητέρα του νεογέννητου, που κατηγορείται για εγκατάλειψη βρέφους και απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι με τους γονείς της και την παρακολουθεί ψυχολόγος. Σχετικά με το περιστατικό λέει πως μετάνιωσε για την πράξη της, ενώ οι γονείς της αποφάσισαν να μεγαλώσουν εκείνοι το παιδί.

Πηγή: BBC