ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/06/2020 10:59 EEST

Σκληρές εικόνες στο κέντρο της Αθήνας: Ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών

Και οι πέντε προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

HuffPost Greece

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το ασύδοτο εμπόριο θανάτου στο κέντρο της Αθήνας. Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Διακινητές ναρκωτικών βρίσκονται καθημερινά στα πόστα τους και συγκεντρώνουν γύρω τους εξαθλιωμένους ή και ημιθανείς χρήστες, που πληρώνουν από 10 ευρώ και πάνω για μία ή περισσότερες δόσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στις παρακάτω περιοχές: Άγιος Παύλος-πλατεία Βάθης, πλατεία Κουμουνδούρου, πλατεία Βικτωρίας, Εξάρχεια-οδός Δερβενίων, λόφος Στρέφη, Μουσείο, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, Κυψέλη, πλατεία Αμερικής, Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Νέος Κόσμος. H Αστυνομία κάνει κάποιες προσπάθειες δίωξης των εμπόρων ναρκωτικών στην πλατεία Βάθης και την πλατεία Βικτωρίας αλλά αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος δηλώνει ότι «η Πολιτεία και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις έχουν αποδείξει βέβαια ότι εκεί που θέλουν (για παράδειγμα στο Πεδίον του Άρεως κατόπιν αγώνων των πολιτών) το έχουν επιλύσει.

HuffPost Greece

 

Καταθέτω πέντε προτάσεις:

-Μηδενική ανοχή στο εμπόριο.

-Ένταξη όλων των χρηστών σε «καθαρά» προγράμματα απεξάρτησης που θα λειτουργούν αποκεντρωμένα σε όλες τις περιοχές της Αττικής και στην περιφέρεια.

-Δημιουργία, με νομοθετική ρύθμιση, δομών φιλοξενίας αποκεντρωμένα σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου.

-Λειτουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης αποκλειστικά σε νοσοκομειακές μονάδες.

-Αυστηρή απαγόρευση της δημόσιας χρήσης ως συνέχεια των προηγούμενων.

Δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη θλιβερή πραγματικότητα που αποτελεί όνειδος για τη χώρα και την τουριστική της ανάπτυξη.

Η Ευρωντροπή των ναρκωτικών και η εγκληματικότητα στην Αθήνα πρέπει να σταματήσουν.

Οι κάτοικοι φωνάζουν με αγωνία και θέλουν επιτέλους να ακουστούν. Απαιτούν σεβασμό.

Η Αθήνα θέλει να ζήσει!».

HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece