ΔΙΕΘΝΕΣ
06/07/2019 13:36 EEST | Updated 06/07/2019 14:53 EEST

Σλοβενία: Αντιδράσεις για το παντελώς αποτυχημένο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ

Δεν θυμίζει σε τίποτα την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

JURE MAKOVEC via Getty Images

Το άγαλμα της Μελάνια Τραμπ στα περίχωρα της γενέτειράς της στη Σλοβενία θα μπορούσε να αποδοθεί σε κάποιο τρολ αλλά έχει φιλοτεχνηθεί από κατά τα άλλα σοβαρούς καλλιτέχνες.

Οπώς και να ’χει, η κακή αισθητική του και η τεράστια αποτυχία του να φέρει έστω την παραμικρή ομοιότητα με την Πρώτης Κυρία των ΗΠΑ εύλογα έχει προκαλέσει δυσμενείς αντιδράσεις και σχόλια.

JURE MAKOVEC via Getty Images

Ο αμερικανός καλλιτέχνης, Μπραντ Ντάουνι, προσέλαβε τον Αλες Ζουπέβκ (γνωστός και ως Μάξι), έναν ντόπιο καλλιτέχνη ο οποίος (υποτίθεται ότι) ειδικεύεται στην γλυπτική με...αλυσοπρίονο, και του ζήτησε να φτιάξει το ξύλινο άγαλμα χρησιμοποιώντας τον κορμό ενός δέντρου. Το άγαλμα τοποθετήθηκε στην γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ, την πόλη Σεβνίτσα.

Το ξύλινο «ομοίωμα» της Μελάνια φοράει ένα θαλασσί ταγέρ Ralph Lauren, αυτό που φορούσε στην ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της το 2017, και χαιρετάει τα πλήθη.

JURE MAKOVEC via Getty Images

Κάποιοι κάτοικοι της πόλης το χαρακτήρισαν «ντροπή» και άλλοι είπαν ότι θυμίζει περισσότερο την Στρουμφίτα παρά την Μελάνια.

Η πόλη Σεβνίτσα έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη, το 2016, και η Μελάνια έγινε η Πρώτη Κυρία.

 

JURE MAKOVEC via Getty Images

 

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μέρος για να πάρουν μια γεύση από τα πρώτα χρόνια της Μελάνια Τραμπ, με τους κατοίκους να εκμεταλλεύονται το γεγονός δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων με το όνομά της, όπως παντόφλες, τούρτες και burgers που θυμίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο κάζο είχε υποστεί και ο Πορτογάλος σούπερσταρ αθλητής, Κριστιάνο Ρονάλντο, προς τιμήν του οποίου είχε τοποθετηθεί μια προτομή του στο αεροδρόμιο της γενέτειράς μου, Μαδέιρα, αλλά ελάχιστα θύμιζε το πρόσωπο του κορυφαίου κατά πολλούς ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

 

Adam Davy - PA Images via Getty Images

(με πληροφορίες από BBC, RT, ΑΠΕ)