Σουηδία: Το πρώτο «παγωμένο» ξενοδοχείο στον κόσμο κλείνει 30 χρόνια ζωής

Μοναδικές εικόνες από ένα ξεχωριστό κατάλυμα.
Dan77 via Getty Images

Εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο από χιόνι και πάγο και η ομάδα του Icehotel της Σουηδίας το γιορτάζει.

Μια παγωμένη θεατρική παραγωγή μαζί μια εξέδρα παρατήρησης από πάγο είναι μεταξύ των νέων σχεδίων που παρουσιάστηκαν καθώς το εικονικό ξενοδοχείο ανοίγει για τη νέα χειμερινή περίοδο.

elisalocci via Getty Images

Σε μια τοποθεσία 200 ​​χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, το Icehotel ιδρύθηκε από τον Ινγκβε Μπέργκβιστ το 1989 και αναγεννάται κάθε χρόνο.

Την τελευταία ενσάρκωσή του επιμελήθηκαν 33 καλλιτέχνες από 16 χώρες, οι οποίοι πέρασαν εβδομάδες δημιουργώντας την κατεψυγμένη δομή. Μάλιστα, φέτος δημιουργήθηκε ένας πύργος τεσσάρων μέτρων, στον οποίον οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν.

eddyfish via Getty Images

Η αναδόμησή του αρχίζει συνήθως τον Μάρτιο, οπότε συλλέγονται περίπου 2.500 τόνοι πάγου από τον κοντινό ποταμό Τόρνε. Ο πάγος τοποθετείται σε ειδική αποθήκη έως τον Οκτώβριο όταν αρχίζει η κατασκευή.

Χιλιάδες κομμάτια πάγου χρησιμοποιήθηκαν για την τελευταία κατασκευή - μόνο οι πολυέλαιοι περιέχουν 1.000 κρυστάλλους πάγου.

Οι νέες σουίτες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κουρτίνες και ταράνδους από πάγο, ένα αμφιθέατρο με έξι καθίσματα πάγου, γιγαντιαία γλυπτά και «κατεψυγμένους» πολυελαίους.

BeeBright via Getty Images

Στην ιδιότυπη εγκατάσταση συναντά κανείς και την επονομαζόμενη «Τόρνελαντ», ένα παγωμένο πάρκο αναψυχής με παγωμένες κυλιόμενες σκάλες, παιχνίδια και αερόστατα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο άτομα από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του πριν από τρεις δεκαετίες.

by nacoki ( MEDIA ARC ) via Getty Images

Στους επισκέπτες προσφέρεται «εκπαίδευση επιβίωσης» για την προσαρμογή τους στο παγωμένο περιβάλλον ενώ έχουν τη δυνατότητα να εναλλάσσονται μεταξύ ψυχρών και θερμών χώρων.

Μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων ξεκινάει από 1.413 δολάρια ανά άτομο και περιλαμβάνει δύο βράδια σε ζεστό δωμάτιο και μια νύχτα στον πάγο.

Προσφέρονται, επιπλέον, δραστηριότητες όπως βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι χάσκι και βόλτα με σνοουμομπίλ (μηχανοκίνητο έλκηθρο) στο Βόρειο Σέλας με μια έξτρα χρέωση.

Η φετινή σεζόν διαρκεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 7 Μαρτίου 2020.

Πηγή: CNN