Σουβέρ μπύρας με σεξιστικό περιεχόμενο μοιράστηκαν σε πανεπιστήμιο και προκαλoούν αντιδράσεις

Σουβέρ μπύρας με σεξιστικό περιεχόμενο μοιράστηκαν σε πανεπιστήμιο και προκαλoούν αντιδράσεις
twitter

Άναυδοι έμειναν φοιτητές του πανεπιστημίου του Σάσεξ, όταν στα πακέτα καλωσορίσματος που μοιράζουν στους εισαχθέντες, υπήρχαν σουβέρ από τη διαφημιστική καμπάνια εταιρείας στοματικής υγιεινής Brushbox που υπαινίσσονται στοματικό σεξ.

Συγκεκριμένα, τα σουβέρ λανσάρονται με το σλόγκαν «φτύσε ή κατάπινε», ενώ η φωτογραφία που τα συνοδεύει απεικονίζει το στόμα μιας γυναίκας λίγο πριν ξεπλύνει το στόμα της από το βούρτσισμα των δοντιών της.

Πολλά άτομα που πήραν ως δώρο αυτά τα σουβέρ, έσπευσαν να αναρτήσουν τη φωτογραφία, ισχυριζόμενοι πως αυτή η διαφήμιση αποτελεί «πορνογραφικό υλικό»

«Το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ δεν σέβεται τις γυναίκες; Αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση», γράφει ένας ενοχλημένος χρήστης.

«Είμαι συγκλονισμένος. Στον χώρο όπου πηγαίνουν άνθρωποι για να μορφωθούν, συμβαίνουν αυτά. Ντροπή» γράφει ένας άλλος χρήστης.

Η Ένωση Φοιτητών του πανεπιστημίου ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές γεγονός και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια με τα σουβέρ δεν είχε ελεγχθεί. «Δεν εγκρίνουμε το ακατάλληλο υλικό που διανέμεται για λογαριασμό της Brushbox» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Φοιτητών.

Με τη σειρά της απολογήθηκε και η εν λόγω εταιρεία, αναφέροντας μέσω εκπροσώπου της ότι συνειδητοποίησαν πως οι φωτογραφίες είναι λανθασμένες και απώτερος σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση για τα θέματα στοματικής υγιεινής.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα