Σπάνιο είδος τίγρης σκοτώνει την υποψήφια σύντροφο του στο πρώτο ραντεβού

Σοκαρισμένο το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου.
|
HuffPost

Επί δέκα ημέρες οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου κρατούσαν τον νεοαφιχθέντα αρσενικό Αζίμ -μία τίγρη της Σουμάτρας- σε ξεχωριστό, περιφραγμένο χώρο, μακριά από την Μελάτι, τη θηλυκή τίγρη η οποία προοριζόταν να γίνει σύντροφος του.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έδωσαν στα δύο πανέμορφα αιλουροειδή χρόνο, προκειμένου το ένα να συνηθίσει στην παρουσία και τη μυρωδιά του άλλου, αναμένοντας την «κατάλληλη στιγμή» που θα τα άφηναν να συναντηθούν.

Την Παρασκευή έβαλαν τις δύο τίγρεις στον ίδιο χώρο, όμως ο Αζίμ σκότωσε τη Μελάτι. Το προσωπικό σοκαρισμένο με τη φονική επίθεση επιχείρησε να επέμβει, αλλά μάταια.

Η «συνάντηση» των δύο τίγρεων στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ήταν μέρος ευρωπαϊκού προγράμματος για την εξαφάνιση των τίγρεων της Σουμάτρας.

«Όλοι στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου είναι συγκλονισμένοι από την απώλεια της Μελάτι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, προσθέτοντας ότι βασικό μέλημα τώρα είναι η φροντίδα του Αζίμ.

Οι ειδικοί που παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις των δύο αιλουροειδών είχαν δει «θετικά σημάδια» που έδειχναν ότι μπορούν να συναντηθούν. Και ενώ στην αρχή η συνάντηση είχε την εξέλιξη που περίμεναν, κλιμακώθηκε ταχύτατα και κατέληξε σε αμοιβαία επίθεση.

Όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι φροντιστές ακολούθησαν το πρωτόκολλο κάνοντας δυνατούς θορύβους, πετώντας φωτοβολίδες και σημαίνοντας συναγερμό, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή τους, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Κατάφεραν να περιορίσουν τον 7χρονο Αζίμ σε ξεχωριστό σημείο, αλλά η 10χρονη Μελάτι ήταν ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με την οργάνωση Tigers in Crisis το είδος είναι στο χείλος του αφανισμού, καθώς υπάρχουν μόλις 500-600 τίγρεις της Σουμάτρας στην άγρια φύση.

(Με πληροφορίες από AP)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση