Στα άδυτα της επίδειξης Dior σε Αθήνα το '21 μπαίνει το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζεται στο Παρίσι

... για ιερό σκοπό και συγκεκριμένα υπέρ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.
Από την παρουσίαση της κολεξιόν Dior Cruise 2022 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο
Eurokinissi
Από την παρουσίαση της κολεξιόν Dior Cruise 2022 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Μια ιδιαίτερη ματιά πίσω από τη φαντασμαγορική επίδειξη μόδας που παρουσίασε η Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Ιούνιο του 2021 προσφέρει το To “The Greek Bar Jacket”. Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου που θα προβληθεί στο Παρίσι, σε συνεργασία με τον Οίκο DIOR και την οργάνωση Daughters of Penelope Paris, στις 19 Σεπτεμβρίου 2023. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της γαλλικής κοινωνίας και των Ελλήνων της Διασποράς για το έργο και την προσφορά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, με αφορμή τον Eορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή της.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές και συμμετέχοντες:

  • Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτης
  • Αριστείδης Τζονεβράκης, ελληνικό κέντημα
  • Κώστας Μουχταρίδης, ελληνικό μετάξι
  • Ζαχαρίας Τσαλαβούτας, ελληνικό καπέλο

To “The Greek Bar Jacket” προσφέρει μια σπάνια πρόσβαση στα άδυτα του διεθνούς οίκου μόδας και την καλλιτεχνική του διευθύντρια, Maria Grazia Chiuri. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ομάδα της Dior από το Παρίσι μέχρι το Άργος, το Σουφλί, τη Θάσο, τον Πειραιά και τελικά την Αθήνα, καθώς σταδιακά δημιουργούν το εμβληματικό Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία, αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Για την Πόρτα Ανοιχτή θα μιλήσει η επίτιμη πρόεδρος, Δάφνη Οικονόμου, τονίζοντας την καθοριστική σημασία του πολιτισμού και της τέχνης στην ανάπτυξη των ανθρώπων με αναπηρίες.Οι Daughters of Penelope Paris είναι μη κερδοσκοπική Φιλανθρωπική Οργάνωση, βασισμένη στον γαλλικό νόμο του 1901 και ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2018. Η Οργάνωση αποτελεί μέλος της ευρύτερης διεθνούς οικογένειας των Daughters of Penelope, Ένωση γυναικών που ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. το 1929 με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής Υπευθυνότητας, της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας.

Info:

Για περισσότερες πληροφορίες:

Daughters of Penelope Paris

Πόρτα Ανοιχτή